Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Planera ett dop

I grund och botten är dopet en gåva från Gud till det lilla barnet, och allt runt omkring kan se olika ut. Om ni inte har möjlighet att lägga ner så mycket tid på planering är ni alltid välkomna till drop-in dop som många församlingar erbjuder. Men om ni vill göra en egen festlighet av dopet har vi samlat en del inspiration och tips som ni kan läsa här.

Hur vill ni ha dopdagen?

När man börjar planera ett dop är det bra att fundera över hur man vill att dopdagen ska se ut. När och i vilken kyrka ska dopet äga rum? Vill ni att ert barn ska ha faddrar? Vilka ska ni bjuda? Vill ni be någon av gästerna att läsa något i kyrkan och ska ni fortsätta att fira efter gudstjänsten?

Välj datum och boka in

Efter att ni har börjat få en bild över era önskemål är det dags att välja datum! Kolla era kalendrar och kontakta sedan oss. Dopet kostar ingenting om det arrangeras någon av församlingens kyrkor. Präst, musiker, vaktmästare och kyrka ingår. Tänk på att vara ute i god tid. Fråga tilltänkta faddrar och skicka ut inbjudningar om ni ska ha gäster.

PRATA MED PRÄSTEN OM UTFORMNINGEN
Vanligen träffar man prästen en gång före dopet för att gå igenom vad som kommer att hända under akten och utformning av dopet. Har ni speciella önskemål kring dopet? Ta upp dem i samtalet med prästen.

Förslag på musik till dopet

I samtalet med prästen kan man även prata om psalmer och musik man vill ha på dopdagen. Och den musiker som är med  och spelar vid dopet kan också ge råd. Det finns även en skiva på Spotify där man kan få inspriation på musik och psalmer som kan kan passa bra vid dopet. Lyssna här.

Vem kontakar jag för att boka tid för dop?

Ring 08-683 63 08 eller 08-6836309. Det går också bra att maila oss på farsta.bokning@svenskakyrkan.se

Fundera gärna på dessa punkter:

Boka tid och plats för dop/vigsel/begravning

Tel: 08-683 63 58 eller 08-683 63 09
e-post: farsta.bokning@svenskakyrkan.se