Svenska kyrkan i Farsta

Svenska kyrkan i Farsta Besöksadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Planera en begravning

När någon dör är det viktigt att de sörjande kan se tillbaka på avskedet som inte bara en svår stund, utan också som en fin och minnesvärd högtid.

Kontakta Svenska kyrkan i Farsta för att planera

• Kontakta oss och boka begravningen. Vid bokningen bestäms tid, plats, präst och kyrkomusiker. Inom de närmsta dagarna hör prästen av sig för att boka tid för ett begravningssamtal.
  • Efter begravningsgudstjänsten finns det möjlighet att boka lokal till minnesstund med förtäring.
  • Tid för tacksägelse i samband med gudstjänst
  • Gravplats och typ av gravsättning, jordbegravning eller kremering (urngrav eller minneslund)

Vid begravningsgudstjänst i någon av församlingens kyrkor finns det möjlighet att använda bårtäcke att täcka kistan med. Meddela detta vid kontakt med församlingen och begravningsentreprenör om ni önskar använda bårtäcke.
Ingen kostnad utgår.

allt om begravning

Begravningsverksamheten
Skriften Om begravning förklarar vad begravningsverksamhet är och vad som ingår i begrvningsavgiften. Den vänder sig till alla som har frågor om hur begrvningar fungerar i Sverige.

Häftet - Om begravning

Hur vill du ha det? - Till den som ordnar din begravning

Skriv ner hur du vill ha din begravning och ge till någon du litar på. Det underlättar för anhöriga och minskar risken för oenighet. En bilaga i mitten av häftet Om begravning har rubriken Mina önskemål som finns att ladda ner som enskilt dokument. Du kan fylla i häftet direkt i datorn och skriva ut eller skicka dokumentet till den du vill. Du kan även skriva ut häftet och fylla i uppgifterna för hand.

Häftet -Mina önskemål

boka tid och plats för begravning

Bokning och frågor kring begravning

Tel: 08-683 63 08 eller 08-683 63 09