Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Om Svenska kyrkan i Farsta

Kyrkan finns för din och världens skull, tillsammans går vi genom livet. Kyrkan vill väcka ansvar och ge kraft åt oss alla att leva i världen tillsammans.

Liv och händelser i Farsta

Farsta församling är en del av Svenska kyrkan och en av de större församlingar i Stockholms stift. Farsta församling arbetar för att göra en positiv skillnad för alla som bor och verkar i Farsta stadsdelsområde. Församlingen ingår i Enskede kontrakt tillsammans med församlingarna Enskede-Årsta, Vantör och Skarpnäck och är indelad i tre geografiska distrikt; Söderled, Farsta och Sköndal. Det centrala kansliet ansvarar för församlingens administration och finns i anslutning till Söderledskyrkan. Totalt har församlingen ett 50-tal anställda.

I nuläget bor det drygt 56 000 personer i Farsta varav ca 50% är medlemmar och befolkningen ökar stadigt. Församlingen erbjuder ett myller av mötesplatser för unga såväl som för äldre.

Surfa gärna runt på vår webbplats och upptäck vad som berör just dig.

Varmt välkommen att vara en del av gemenskapen! 

Om kristen tro

Grubblat över Gud någon gång? Eller pratar du med Gud till vardags?

Vad är en församling?

Vem gör vad?

Det finns många olika yrkesgrupper inom Svenska kyrkan. Kanske tänker man först på prästyrket, som har en lång tradition i kyrkan, men här kan du även läsa mer om kyrkans många andra yrkesgrupper.

Medlemskap

Att vara medlem i Svenska kyrkan och tillhöra en lokal församling. Vad innebär medlemskapet? All info hittar du här.

Mål & Vision

Övergripande mål för Farsta församling 2016-2020.

Så styrs församlingen

Internationellt arbete

Här kan du vara med och bevaka globala frågor, engagera, inspirera, informera, påverka och samla in pengar.

En hållbar kyrka - miljöarbetet

Vi arbetar medvetet för ett hållbart förhållningssätt till miljön, lokalt och globalt.

Tidningen SÖDERLED

Församlingstidningen SÖDERLED - Kyrkonytt i Farsta ges ut av Svenska kyrkan, Farsta församling och kommer ut med 4 nummer per år. Den går ut till ca 28 500 hushåll i Farsta stadsdel.

Press

Är du journalist eller representant från medierna och behöver information från oss i Svenska kyrkan i Farsta är du välkommen att höra av dig till vår presskontakt.

Vi håller på att göra en nystart med arbetet för att hjälpa nyanlända människor att komma in i det svenska samhället. Ansök om att bli volontär eller kanske känner du någon som skulle vilja vara med och engagera sig för att hjälpa nyanlända? Läs mer här.

Bli volontär!

Vi håller på att göra en nystart med arbetet för att hjälpa nyanlända människor att komma in i det svenska samhället. Ansök om att bli volontär eller kanske känner du någon som skulle vilja vara med och engagera sig för att hjälpa nyanlända? Läs mer här.

Vill du hjälpa till med ideellt arbete i församlingen?

Ideella medarbetare

Vill du hjälpa till med ideellt arbete i församlingen?

Kanske är kyrkan en helt ny för dig? Kanske har den funnits en gång för dig, men försvann på vägen? I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på och söker en tro.