Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Om Svenska kyrkan i Farsta

Kyrkan finns för din och världens skull, tillsammans går vi genom livet. Kyrkan vill väcka ansvar och ge kraft åt oss alla att leva i världen tillsammans.

Liv och händelser i Farsta

Farsta församling är en del av Svenska kyrkan och en av de större församlingar i Stockholms stift. Farsta församling arbetar för att göra en positiv skillnad för alla som bor och verkar i Farsta stadsdelsområde. Församlingen ingår i Enskede kontrakt tillsammans med församlingarna Enskede-Årsta, Vantör och Skarpnäck och är indelad i tre geografiska distrikt; Söderled, Farsta och Sköndal. Det centrala kansliet ansvarar för församlingens administration och finns i anslutning till Söderledskyrkan. Totalt har församlingen ett 50-tal anställda.

I nuläget bor det drygt 56 000 personer i Farsta varav ca 50% är medlemmar och befolkningen ökar stadigt. Församlingen erbjuder ett myller av mötesplatser för alla åldrar.

Kika gärna runt på vår webbplats och upptäck vad som berör just dig. Varmt välkommen att vara en del av gemenskapen!

Kanske är kyrkan en helt ny för dig? Kanske har den funnits en gång för dig, men försvann på vägen? I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på och söker en tro.