Meny

Spela aldrig Mozart så länge jag lever

I januari bjuder vi in till en föreställning som sätter ljus på frågan om alla människors lika värde, mänskliga rättigheter och vikten av vi tillsammans värnar ett demokratiskt samhälle.

PAOLO LEVI, berömd violinist, har spelat i alla stora konserthus runt om i världen. På sin repertoar har han musik av alla de stora mästarna – utom Mozart. Han har aldrig spelat Mozart inför publik. Varför?

DET HÄR är en föreställning om djupa hemligheter som aldrig var tänkta att avslöjas. En historia som påminner om att vi alla bär på gömda berättelser.

NÄR PAOLO ÄR nio år får han veta att hans pappa, som jobbar som frisör, egentligen är musiker, violinist. ”Han var den bästa musikern i orkestern”, säger hans mamma. Paolo har aldrig hört honom spela, inte en enda gång. Varför?

ETT OVÄNTAT, nästan osannolikt möte mellan tre personer avslöjar en grym, berörande historia där musiken spelar en livsavgörande roll. Berättelsen om musikerna som spelade för livet. Hur de undkom förintelsen, för att de var just musiker. Hur de tvingades spela för bödlarna – och för sitt eget folk på väg mot gaskamrarna. 

Medverkar gör Kulturparlamentet i samarbete med Musikteater 89.

Mat, mässa och föreställning

Föreställningen ges onsdag 22/1 kl 18.30 i Söderledskyrkan,
fri entré. Börja gärna kvällen med att äta en prisvärd och god
ekologisk middag i Hökarängssalen, serveras mellan 16.30-18.00.
Kl 18.00 firar vi mässa och efter det börjar föreställningen.