Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Samtalskväll om #vardeljus och #metoo

Hur går vi vidare efter #metoo och #vardeljus? Hur pratar vi i församlingen med våra medmänniskor om de här frågorna? Hur möter vi gudstjänstbesökare, församlingsbor, och anställda som har upplevelser att bearbeta? Välkomna till en samtalskväll i Söderledskyrkan 12 december

12 december 19.00, Söderledskyrkan

hur går vi vidare efter #metoo och #vardeljus?

Välkommen till en samtalskväll i Söderledskyrkan! Vi erbjuder en upplevelse, förmedlar kunskap och erfarenheter, bjuder in till samtal och ger redskap att tänka framåt, för förändring. Kränkningar förekommer överallt men vi hjälps åt och ser, lyssnar och stöttar varandra!

Lyssna gärna på Anne Sörman (präst i församlingen) som pratar om betydelsen av metoo-rörelsen för de kyrkliga miljöerna och vad som gör kvinnor mer eller mindre utsatta i religiösa miljöer. Lyssna på avsnittet om #metoo och trossamfunden i Sveriges radio (P1)

Program

Nu går vi vidare! Den här kvällen fokuserar vi på hur vi kan verka för förändringar och skapa trygga och modiga rum i kyrkan!
Vilket stöd för förebyggande arbete finns i lagstiftningen. Vad sker redan, vad har skett- och vad önskar vi skulle ske? Alla är välkomna!

Medverkande:

Men vad har hänt sedan dess? Har debatten förändrat något? Hur pratar vi med varandra om de här frågorna? Vad har vi lärt oss?

Eva Nikell,  Diskrimineringsombudsmannen (DO)
Eva Malmfors, Stockholms stifts kontaktperson för sexuella trakasserier. Anne Sörman och Ewa Schmidt,  #vardeljus, Farsta församling

Om man vill få mer kunskap om uppropet #Vardeljus har Anne Sörman skrivit en text i Svensk kyrkotidning där hon delar med sig av vad hon sett i alla de berättelser som finns på https://vardeljus.blog/.

Texten i Svensk kyrkotidning hittar du här.

OM DU HAR BLIVIT UTSATT I KYRKLIG MILJÖ

I varje stift finns två kontaktpersoner som du kan höra av dig till för att få stöd om du har utsatts för sexuella trakasserier eller övergrepp i kyrklig miljö. I Stokholms sift är det:

Eva Malmfors 08-402 36 17
Erik Lundström 08-402 36 18

Organisationer som arbetar mot sexuella övergrepp