Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Samtalskväll om #vardeljus och #metoo

Hur går vi vidare efter #metoo och #vardeljus? Hur pratar vi i församlingen med våra medmänniskor om de här frågorna? Hur möter vi gudstjänstbesökare, församlingsbor, och anställda som har upplevelser att bearbeta? Välkomna till en samtalskväll i Söderledskyrkan 28 november!

hur går vi vidare efter #metoo och #vardeljus?

Välkommen till en samtalskväll i Söderledskyrkan onsdagen 28 november! Vi erbjuder en upplevelse, förmedlar kunskap och erfarenheter, bjuder in till samtal och ger redskap att tänka framåt, för förändring. Kränkningar förekommer överallt men vi hjälps åt och ser, lyssnar och stöttar varandra!

Lyssna gärna på Anne Sörman (präst i församlingen) som pratar om betydelsen av metoo-rörelsen för de kyrkliga miljöerna och vad som gör kvinnor mer eller mindre utsatta i religiösa miljöer. Lyssna på avsnittet om #metoo och trossamfunden i Sveriges radio (P1)

Anne Sörman - aktivist i #vardeljus, författare och präst
Esther Kazen - #sanningenskallgoraerfria, pastor i Equmeniakyrkan
Eva Schmidt - präst i Farsta församling
Camilla Hellberg - #bakomkulisserna, skådespelare och dramapedagog
Karin Sjöberg - skådespelerska och husmor

17:00 Middag
Söderledskyrkan, Hökarängssalen, T-bana Hökarängen

18:30-19:00 Kvällsmässa
Söderledskyrkan

Men vad har hänt sedan dess? Har debatten förändrat något? Hur pratar vi med varandra om de här frågorna? Vad har vi lärt oss?

19.00 Samtalskvällen startar
Alla hälsas välkomna och sätter sig i tystnad! Därefter fortsätter kvällen med:

• Uppläsning av vittnesmål
  • Introduktion till #metoo och #vardeljus
  • Samtal och reflektion
  • Gestaltning och interaktiva exempel - ”Hur kan vi agera?”
  • Hur går vi vidare? Möjligheter och redskap.
  • Avslutning

Programmet avslutas senast 20.45 och vi finns kvar minst till kl 21, för samtal och frågor! Det här är en öppen församlingskväll om vardeljus, en del av metoo. Alla är välkomna! Det finns möjlighet till samtal med präst och diakon efteråt för den som vill fortsätta samtalet, eller om känslor och frågor väcks.

Vardeljus!

OM DU HAR BLIVIT UTSATT I KYRKLIG MILJÖ

I varje stift finns två kontaktpersoner som du kan höra av dig till för att få stöd om du har utsatts för sexuella trakasserier eller övergrepp i kyrklig miljö. I Stokholms sift är det:

Eva Malmfors 08-402 36 17
Erik Lundström 08-402 36 18

Organisationer som arbetar mot sexuella övergrepp