Medlem i Svenska kyrkan?

Nyhet Publicerad

Det är den tiden på året då många funderar på sitt medlemskap i Svenska kyrkan. Till dig som funderar vill vi berätta om vad du är med och gör möjligt. 

När du själv äter din frukost hemmavid ger vi människor som lever i utsatthet möjlighet att äta frukost på den diakonala Mötesplatsen i Söderledskyrkan.

När du plockar fram vinterjackan ur garderoben delar vi ut varma kläder till någon som inte har råd att handla en jacka själv.

När du är på barnens fotbollsmatch ger du människor möjlighet att mötas i gemenskap i gudstjänsten på söndagar.

När du är på väg till träning eller kanske lagar kvällsmat samlas körer för att sjunga tillsammans.

När du hjälper barn på med galonkläderna på eftermiddagen träffas andra barn mellan 7-18 år i Humlan, en verksamhet för barn och unga som lever i en familj där någon är beroende av alkohol, narkotika eller läkemedel och/eller har en psykisk sjukdom. 

När du är på väg till tandläkaren besöker vi ett äldreboende eller träffar barnfamiljer i Öppen förskola.

När du tittar på ditt favoritprogram på TV träffas ungdomar och pratar om livet, både stora och små frågor och lär känna nya vänner (och även sig själv)

När du sover gott om natten ringer någon annan som 112 för att prata med Jourhavande präst.

Det finns många fler saker som kyrkan gör och arbetar med och som du möjliggör samtidigt som ditt vardagsliv pågår. T ex finns det möjlighet att regelbundet gå på konsert, både dag- och kvällstid, delta i någon kurs, pilgrimsvandra och mycket mer. Dessutom möjliggör du att hålla kyrkorna öppna för och i bra skick. Givetvis finns kyrkan även för dig och inte bara för andra.

Tack för att du är en möjliggörare!

Ps. vill du bli medlem – kontakta oss så hjälper vi dig