Drop in-dop & Drop in-vigsel

Ibland blir sådant man funderat på och kanske till och med längtar efter inte av. Tid, ekonomi eller bara för mycket helt enkelt. Dop och bröllop kanske är just sådant. Men nu ger vi en möjlighet till drop in-dop och drop in-vigsel lördagen den 11 maj i Söderledskyrkans lokaler. Enkelt men fint.

Drop in- dop. Det är lätt att låta sig eller sitt barn bli döpt!
Vid ett drop in-dop är det särskilt enkelt, eftersom det inte behövs någon föranmälan och givetvis kostar det ingen-ting.

Vi har kyrka, dopfunt, präster, musiker och kyrkoskrivare som väntar på dig. Vi har dop-klänning eller dopdräkt som du gärna får låna och det går även bra att låta sig bli döpt i sina vanliga kläder. Efteråt bjuder vi på kaffe tårta. Ingen föranmälan krävs.

Om du kommer ensam med ditt barn, och ni är två vårdnadshavare, måste även den andre skriftligt intyga sitt godkännande att dopet sker.
Detta gäller för dem som är minderåriga och ska döpas. Detsamma gäller om du är under 18 år och vill bli döpt.

Drop in-vigsel Du behöver inte heller här föranmäla dig men ni behöver ta med intyg om hindersprövning och vigselintyg från skatteverket. Dessutom behöver en av er vara medlem i Svenska kyrkan.

Text: Annika Schlegel Åberg

DOP- OCH VIGSELSAMTAL
Strax innan dopet eller vigseln äger rum har ni ett samtal med en präst där ni tillsammans går igenom gudstjänsten.

GUDFÖRÄLDRAR/FADDER
En dopkandidat kan, om man vill, ha en eller flera gudföräldrar/faddrar. Den eller de som ska vara gudförälder/ fadder måste vara döpta i något kristet samfund.

VILL DU VETA MER?
Har du frågor om dop och/eller vigsel kan du dels kontakta expeditionen på 08-683 63 00 eller någon av prästerna som ni möter den 11 maj. Ewa Schmidt, 08-683 63 19 eller
Linn Fleisher Sjöberg på 08-683 63 06.