Arbetsledande präst 100%

Vill du vara med och forma en modern "Kyrka mitt i byn" med verksamheter för alla åldrar, mötesplatser och ett nära samarbete med andra aktörer i samhället? Då är den här tjänsten något för dig. Välkommen med din ansökan senast 3 december.

Vi söker en arbetsledande präst till Farstastrandkyrkan. Här finns ett kreativt arbetslag på 8 personer som arbetar i en spännande och växande stadsdel. Ord som karaktäriserar Farstastrandkyrkan är närhet, gemenskap och trivsamhet. Närområdet runt Farstastrandkyrkan växer och utvecklas och det finns stora möjligheter att vara med och forma en modern ”Kyrka mitt i byn” med verksamheter för alla åldrar, mötesplatser och ett nära samarbete med andra aktörer i samhället, t ex det goda samarbetet vi har med Centrumkyrkan (Equmenia) i Farsta C.

Vi erbjuder dig:

• att arbeta i en församling som växer och utvecklas.
  • en församling som verkar för ett livsviktigt och hoppfullt Farsta.
  • att vara en del i kyrkoherdens ledningsteam, vara med och påverka samt reflektera kring församlingens strategiska vägval och församlingens riktning
  • glädjen att leda ett kreativt arbetslag med 8 medarbetare, att stödja dem i det dagliga arbetet och ansvara för personal, budget, planering, schemaläggning

För att trivas i rollen tror vi att du:

• har god erfarenhet och en förankrad identitet som präst i Svenska kyrkan, är engagerad, strukturerad och prestigelös.
  • har arbetsledarerfarenhet, tycker om att leda andra genom ett lyhört, reflekterande och tillitsbaserat ledarskap. Tar tillvara medarbetarnas kompetenser, vill möjliggöra och stödja medarbetarna på ett omsorgsfullt sätt.
  • vill utveckla och fördjupa distriktets och församlingens arbete.

Har du gått kursen Kyrkligt ledarskap eller liknande är det meriterande.

Passar detta in på dig så tveka inte utan skicka in din ansökan snarast.

Tillträdesdag

1 mars eller efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev med CV, prästbrev och samtycke enligt GDPR snarast, dock senast 3 december 2021.

Intervjuer kommer att ske i december.

För att Domkapitlet ska kunna  behandla dina personuppgifter vid behörighetsprövning behöver vi ditt godkännande enligt GDPR. Här nedan finns blankett för ändamålet. Det är viktigt att du läser igenom och skickar in blanketten i samband med att du söker tjänsten. Ladda ner. Skriv ut, fyll i och skriv under innan du skickar in blanketten. Det går bra att scanna blanketten och maila med ansökan eller skicka i kuvert till adress Farsta församling, att. Carl Pettersson, Lingvägen 149, 123 61 Farsta.

Ladda ned samtyckesblankett enligt dataskyddsförordningen vid behörighetsprövning av tjänst (pdf)

Skicka din ansökan till farsta.ansokan@svenskakyrkan.se

Vid frågor, kontakta:

Kyrkoherde Anette Westergren Järnkrantz, telefon 08 683 63 12