Musik i kyrkan

Farsta församling spelar endast laglig musik via iTunes och CD

Det kommer titt som tätt önskemål om att spela upp egen musik vid gudstjänster, dop, bröllop och begravningar. Spotify tillhandahåller inte längre avtal som låter tjänsten användas i offentliga miljöer, eftersom Spotify Business upphör 31 mars 2019. Spotify kommer därför endast att vara tillåtet för privatpersoner att använda och får inte spelas i offentliga miljöer.

Hur gör jag om jag vill ha inspelad musik vid dop, bröllop eller begravning?
Där det finns önskemål om att spela upp en låt eller sång, kan detta göras via CD-skiva eller en nedladdad köpt låt från exempelvis iTunes. Det hela handlar om licens/royalties till skivbolagen. Vid köp av CD eller iTunes betalas licens/royalties vid köpet och genom församlingens avtal med STIM har församlingen rätt att spela upp musiken offentligt.

Alla kyrkor i Farsta församling har möjlighet att spela upp CD-skivor och ansluta mobiltelefoner, surfplattor och dylikt (via hörlursuttaget) för uppspelning av musik via iTunes.

Fråga gärna musikern i god tid om du önskar att en särskild låt ska spelas live! Prästen och musikern kommer gärna med förslag på musik om du känner dig osäker på musikval.