Svenska kyrkan i Farsta

Svenska kyrkan i Farsta Besöksadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Vart är kyrkan i Farsta på väg?

Mål och vision

Livsviktigt och hoppfullt i Farsta - vår vision inom de närmsta åren

Här finns församlingsinstruktionen för Farsta församling perioden 2016-2020.

En församlingsinstruktion är ett dokument som varje församling ska formulera. Den innehåller församlingens vision och mål för fyra år framöver och visar vad församlingen vill åstadkomma och göra skillnad för alla dem som bor och vistas i det geografiska området. Församlingsinstruktionen är ett dokument som granskas och utfärdas av stiftet eftersom stiftet har tillsyn över vad församlingarna gör utifrån Svenska kyrkans främsta styrdokument Kyrkoordningen. Farsta församling vill göra skillnad för Farsta, för grupper i Farsta och för den enskilde Farstabon som bor, verkar och vistas i församlingen genom visionen Livsviktigt och hoppfullt i Farsta!

Hur styrs församlingen? Läs mer om det här.

Övergripande mål - för Farsta församling 4 år framåt

• Församlingsmedlemmen förstår medlemskapets innebörd.
  • Alla som vill vara delaktiga i utförandet av kyrkans uppdrag har en plats.
  • Bilden av Svenska kyrkans och församlingens teologi, liv och innehåll tydliggörs.
  • Barnen är särskilt uppmärksammade i församlingens arbete.
  • Varje gudtjänstfirande, oavsett ålder har tillgång till ett rikt och varierat och livsnära gudstjänstliv.
  • Farsta församling har ett folkbildningsförankrat arbetssätt där vi tillsammans söker och fördjupar vår kunskap.
  • Människor har tillgång till trygga miljöer för vila och bekräftelse.
  • Människor har tillgång till ett fundament för att ta nästa steg i livet.