Svenska kyrkan i Farsta

Svenska kyrkan i Farsta Besöksadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Kornboden second hand

Sista dagen i Farsta strand och sedan...

Bilden ovan från vänster: Lena Ljungström, diakon och arbetsledare för Kornet och Kornboden, IngaLill Widegarn Andrén, församlingspedagog och Torbjörn Gustavsson, diakon och ansvarig

Kornboden har nu funnits i nästan 4 år här på Brunskogstorget i Farsta strand. Vi har verkligen trivts i den här stadsdelen, men nu ska ju huset rivas, vilket vi visste från början. Detta är KORNBODENS sista dag idag den 26 augusti 2016. Vi vill tacka alla gåvogivare, kunder och medarbetare!

Vi har inte hittat någon ny lokal, så håll utkik här på webben eller församlingens facebook.

Vi ses!

Kornboden stänger tillfälligt

Kornbodens tid i Farsta strand lider mot sitt slut.
Butiken är inrymd i en fastighet som ska rivas.
Än så länge har vi inte funnit någon ny lokal.
Butiken kommer att ha öppet fram till och med fredagen den 26 augusti 2016.

Farsta församling

Kornboden - en livsstil

Kornboden, som ligger vid Brunskogstorget i Farsta strand, har nu funnits i drygt två år. Här byter grejor ägare.
– Många kommer hit och tittar in i second handbutiken och sätter sig gärna och pratar med andra besökare, berättar IngaLill Widegarn Andrén, som är församlingspedagog.
– Ja, platsen höjer verkligen trivselfaktorn både på torget och här inne i lokalen, menar diakon Torbjörn Gustavsson. Kornboden är något av en livsstil!
Den grupp människor som har ökat mest hittills är barnfamiljer, annars är det ganska spritt i åldrarna. Här kan man hitta allt från kläder, leksaker, böcker, husgeråd till bokhyllor, bord, stolar och kuriosa.
– Allt förutom skrymmande och stoppade möbler, pianon och husdjur, tillägger Torbjörn.
Åtta personer arbetar i butiken med att ta emot saker som skänkts, packa upp, prismärka och ställa ut i butiken. Just nu pågår en uppsättning av en provhytt vars innerväggar snart ska målas. Och inne i verkstan är det ordning och reda på verktygen som ska hjälpa till att rulla igång gamla elprylar och annat mekaniskt.
– Välkommen till Kornboden, hälsar Torbjörn och IngaLill!

Intäkterna

Intäkterna går till diakonala ändamål för barn och vuxna i Farsta församling samt till Svenska kyrkans internationella arbete.

Samarbete

med Farsta Stadsdelsförvaltning