Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Kierkegaards filosofi

Existentiell och andlig utveckling

Hur är det att vara människa? Vad är meningen med livet? Den danske filosofen Kierkegaard har i sina böcker beskrivit viktiga förutsättningar för att kunna uppleva livsmening – riktning och mål i livet. Hans tankar har påverkat filosofi, teologi och psykologi.

kursplan 2019

21/1 En kultur i förändring

Men friheten, det är den underbara lampan. När människan gnider den med etisk lidelse: så blir Gud till för henne.

Avslutande ovetenskaplig efterskrift

4/2 Subjektivitetsteori

18/2 Det estetiska stadiet

4/3 Det etiska stadiet

18/3 Det religiösa stadiet

1/4 Kierkegaards arv

15/4 Vart är vi på väg?

Plats: Kornet (vid Söderledskyrkan)
Tid: Varannan måndag fr.o.m. 21 januari, kl. 18.00 – 20.30
Ledare: Ted Harris, präst, teol.dr. FTO
Anmälan: Du är välkommen att anmäla dig till receptionen, tel. 08-683 63 00 eller maila madeleine.halvorsen@svenskakyrkan.se senast 4 januari

Ingen kostnad!

I förhållande till en evig salighet och ett öändligt intresse i lidelse för denna... är varje litet jota av vikt, av öändlig vikt.

Avslutande ovetenskaplig efterskrift