Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Förskola och Förskoleklass

Studiebesök i kyrkan

Besök i Söderledskyrkan, Stora Sköndals kyrka eller Farstastrandkyrkan alternativt besök av församlingens personal i klassrummet.

Exempel på teman (eller efter önskemål):
• Kyrkorummet och dess symboler
• De kristna högtiderna: jul, fasta, påsk och pingst
• Om döden, sorgen och begravningen
• Om dop, vigsel, konfirmation och begravning
• Fråga prästen

Bokning sker genom Mikael Pålsson, 070-260 68 38
(säkrast genom SMS).

Storsångsamling

Våren står i fokus när förskolorna i Farsta församling bildar kör tillsammans. Vi lär oss kända och okända sånger.
Målgrupp: ca 3 år - fötskoleklass
Tidsåtgång: 30 min.
Tid & plats: 23 april 10.00, Stora Sköndals kyrka
Info & kontakt: Hannah Stenson, 08-683 6356
Anmälan: Församlingens reception, 08-683 6300

Barnens kyrka

I vår Barnkyrka finns allt det som finns i den stora kyrkan. Vi berättar om kyrkorummet och det som finns där. Vi berättar även om olika högtider och kyrkoårets färger. Här finns det möjlighet att lära sig om kyrkan samtidigt som det finns utrymme för lek. Prova prästens kläder eller döp en docka!
Målgrupp: 4 år - Åk3
Tidsåtgång: 40 min.
Tid & plats: Tid enligt övernskommelse vid anmälan.
Info & kontakt: Susanne Alexander, 08-683 6339 eller Ulrika Markgren, 08-683 6350

Fortbildning för pedagoger i förskoleverksamhet

Varför sjunger vi med barnen på förskolan och hur gör vi det? Vi delar kunskap och erfarenhet samt ger mod till er som tror ni inte kan!
Målgrupp: Förskolepersonal/Dagbarnvårdare
Tidsåtgång: ca 1,5 h
Fika: Ingår
Plats: Stora Sköndals kyrka. Passar det bättre att vi kommer till er under t.ex ett APT-möte så finns den möjligheten.
Anmälan och info: Hannah Stenson, 08-683 6356