Svenska kyrkan i Farsta

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Få hjälp & stöd

Samtalsstöd och själavård, stöd i sorgen, Själavård - enskilt samtal och bikt

Du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller tro på Gud för att kontakta oss. Vem som helst är välkommen att höra av sig. Du kan vara anonym.

Samtalsstöd och själavård

Med präster och diakoner kan du samtala om det som är viktigt för dig. Det kan vara alltifrån livets mening, personliga relationer, tro. Diakonerna kan även ge stöd i kontakten med olika myndigheter, vårdinstanser och organisationer. Du når församlingens präster och diakoner på 08-683 63 00

Samtalsgrupp för sörjande

Att mista en nära anhörig kan vara en av livets största prövningar. Det svåra som man möter kan ingen annan bära, men det kan bli mindre tungt när vi får dela tankar, känslor och erfarenheter med andra i liknande situation. Gruppen är till för dig som mist någon nära anhörig de senaste två åren. Antal platser är begränsat.
När: Vi träffas varannan tisdag mellan kl 17.00-19.00
Var: I Söderledskyrkans församlingshem, lokal: Svedmyrasalen.
Info: Vi har en grupp i gång kontinuerligt. Anmäl ditt intresse på tel 08-6836300 och därefter kontaktar vi dig så snart vi kan. Det kostar inget att delta, men man förbinder sig att komma 12 gånger. Man behöver dock inte komma alla tolv gångerna i ett sträck. För mer information eller frågor kontakta diakon Julia Isomettä.

Fjärilen - att leva vidare, barn och ungdomar i sorg

Stödgrupp för barn och ungdomar i samband med förälders bortgång
Plats: Söderledskyrkan
Kontakt: Lena Ljungström, diakon, 08-683 63 14

Svenska kyrkans nationella jourer

Akut samtals- och krisstöd. Jouren är öppen för alla. De som svarar på telefon, chatt eller digitalt brev är erfarna präster, män och kvinnor med absolut tystnadsplikt. Du ringer gratis inom Sverige.
Telefon: Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Väntetid ca 5 min. 
Chatt:
https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/chatta 
Digitalt brev: https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/skriv-digitalt-brev