Ekonomiassistent 50%

För att du ska trivas i rollen är du en social person som gillar ordning och reda samt att arbeta lösningsorienterat.

Farsta Församling är en relativt stor församling inom Svenska Kyrkan med en omsättning på drygt 60 Mkr och som sysselsätter cirka 55 medarbetare. Inom Farsta församling ingår Farstastrandkyrkan, Stora Sköndals kyrka samt Söderledskyrkan. Denna tjänst ingår i kanslienheten (inkl fastighet- och IT) med tretton medarbetare. Nu söker vi dig som vill arbeta brett som ekonomiassistent på 50%. Dina närmaste kollegor kommer att vara en ekonom, löneadministratör samt kanslichefen. Rollen som ekonomiassistent är placerad i Söderledskyrkan på gångavstånd från tunnelbanan.

Hantering av leverantörsreskontra och kundreskontra.
Fakturahantering inkl KOB (Kollekt- och betalsystem inom Svenskakyrkan).
Löpande bokföring.
Redovisning av avgifter, skatter, hyror samt andra församlingens tillkommande inkomster.
Verkställande av utbetalningar efter behöriga kvittenser och utanordningar.
Behjälplig vid budgetuppföljningar och bokslut.
Backup som löneadministratör.
Övrigt förekommande administrativa uppgifter.

Erfarenhet och kompetens
Gymnasieutbildning och gärna någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomiområdet.
Minst ett par års erfarenhet av rollen som ekonomiassistent.
Goda datakunskaper.
Erfarenhet av löneadministrativt arbete är meriterande.

Din profil
Som person är du noggrann och strukturerad. Du är också ansvarsfull och har lätt för att samarbeta. För att trivas i rollen som ekonomiassistent måste du vara självgående, serviceinriktad samt ha en positiv attityd till arbetet och organisationen. Du ska också tycka om kontakten med dina medarbetare då det är en stor del av tjänsten.

Upplysningar
För mer information vänligen kontakta
Annelie Westmalm. kanslichef, 08-683 63 01 eller
Per-Göran Bornold, HR-generalist, 08-683 63 11

Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill att du skickar in din ansökan snarast, dock senast den 6 mars 2020. Välkommen med din ansökan till Farsta församling, Lingvägen 149, 123 61 Farsta eller farsta.ansokan@svenskakyrkan.se.