Det händer i kyrkan

I Farsta finns många möjligheter till en stunds samvaro. Här kan du läsa om de kurser, grupper, träffar och andra aktiviteter som vi ordnar. Alla aktiviteter är i princip kostnadsfritt. Men du kan också komma till oss och "bara vara" utan att delta i de olika aktiviteterna. Då kan du exempelvis fika, äta en god sopplunch, sjunga i kör eller umgås.

Gudstjänsten är ett möte både mellan människa och Gud och mellan människor. I gudstjänsten delar vi vad det innebär att vara människa. Här finns uttryck för sorg, glädje, tacksamhet, skuld, kärlek och omtanke. I församlingen finns det många olika former av gudstjänster.

Gudstjänster

Farsta växer och det blir fler och fler barn i församlingen. Upptäck våra öppna förskolor, musikaliska upptäcktsfärder, barnkörer och många andra aktiviteter och mötesplatser för dig och ditt barn. Alla våra verksamheter för barn är avgiftsfria!

Barn & Familj

I Farsta församling finns många tillfällen till gemenskap och att träffa andra i olika sammanhang. Möt människor i gudstjänsterna och kyrkkaffet efteråt, men också på våra luncher och middagar, i vårt språkcafé, syföreningen och mycket mer!

Mötas & Umgås

Svenska kyrkan i Farsta bjuder in till fördjupning av samtalet om tro, brist på tro och våra upplevelser av Gud i olika former som meditation, samtal och rörelse

Tro, Kropp & Själ

En kurs eller föreläsning kan vara ett sätt att upptäcka nya sidor hos dig själv och att växa som människa

Kurser och föreläsningar

Vi har en mängd olika aktiviteter för ungdomar. Här har vi samlat allt för dig som är ung och vill vara i kyrkan. Ungdomskvällar, konfirmation, Svenska kyrkans unga mm.

Ung i Farsta

Fyll religion-eller historielektionen med ett studiebesök till kyrkan och upplev påskdramat genom ett påskspel eller få besök av församlingspedagog och diskutera livets svåra frågor.  Boka skolpass redan idag!

Till dig som är lärare för F-ÅK9

Fyll religion-eller historielektionen med ett studiebesök till kyrkan och upplev påskdramat genom ett påskspel eller få besök av församlingspedagog och diskutera livets svåra frågor. Boka skolpass redan idag!

Sjung i kör

Varje år sjunger drygt 100 000 personer i Svenska kyrkans mer än 6 000 körer. Upplev glädjen i att sjunga tillsammans du med! I Farsta församling har vi körer för alla – barn, ungdomar, vuxna, nybörjare och erfarna. Vilken kör passar dig?

Gå på konsert varje vecka! Vi bjuder på ett fullspäckat musikprogram med livemusik. Ett extra plus är att alla konserter har fri entré!

Vårens musikprogram

Församlingens sociala arbete och mötesplats

Mötesplats Kornet

Församlingens sociala arbete och mötesplats

Gå på teater och se Johannespassionen i Söderledskyrkan! En föreställning om Jesus sista vecka i Jerusalem fram till korsfästelsen och gravläggningen.

Ordet - En teaterföretällning i Söderled

Charity Resian bestämnde sig vid 12 års ålder för att hon inte ville bli könsstympad. Sedan dess har hon arbetat för kvinnors rätt till sin egen kropp. Läs hela artikeln här.

Att stå upp för rätten till sin egen kropp och sitt eget liv