Uppdateringar om Coronaviruset

Farsta församling har beslutat att under några veckor stänga grupper och verksamheter och även gudstjänster. Dop, bröllop och begravning kan genomföras men med restriktioner kring antal besökare.

Farsta församling anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset. Från och med 2 april och framåt pausar vi grupper, verksamheter, föreläsningar och konserter. Vi fortsätter fira gudstänst men lite anorlunda. Under sommaren firar vi friluftsgudstjänst och gudstjänster i filmformat.

Det finns möjlighet att genomföra dop, bröllop och begravningar men med restriktioner kring antal besökare. Max 50 personer totalt inklusive tjänstgörande personal. Vi erbjuder inte möjlighet till minnesstund eller dopkaffe.

Detta är de beslut vi vet idag. Men nya beslut kan komma att fattas.

kyrkornas Öppettider

Här hittar du aktuella öppettider för våra kyrkor och reception.

Hur gör vi vid de kyrkliga handlingarna dop, begravning & bröllop
Präster och andra som tjänstgör vid förrättningar tillämpar extra god handhygien genom handtvätt med tvål och varmt vatten samt - om det finns tillgängligt - användning av handsprit.

Kyrka på nätet
På församlingens Facebook-sida finns redan en hel del musikandakter och reflektioner. Vi gör även förkortade förinspelade webbgudstjänster du kan kolla in. Du kan även ta del av gudstjänster på tv och nätet.

Tillhör du en riskgrupp?

Vi vill också göra er uppmärksamma på att personer som tillhör riskgrupper bör undvika att delta i folksamlingar. Riskgrupper är diabetessjuka, äldre och andra personer med nedsatt immunförsvar. Den som har lungsjukdom eller högt blodtryck liksom den som lider av hjärt- och eller kärlsjukdomar bör också vara särskilt försiktigt.

Myndigheternas främsta råd för att undvika smitta:

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten
  • Hosta och nysa i armvecket (inte i händerna)
  • Undvika nära kontakt med sjuka människor
  • Är du 70+ är rådet att undvika sociala kontakter som mötesplatser, affärer mm. Vi som församling samarbetar med stadsdelen kring stöd till dig som är 70+.
  • På tisdagar-fredagar  mellan 11-15 finns det alltid en präst eller diakon att prata med.  Ring 08-683 63 00.