Foto: Christin Sagnér

Centrumkyrkan

Historik
Tätt intill tunnelbanan och nära Farsta Centrums många affärshus men med en självständig profil reser sig Centrumkyrkan med sin enkla, rena fasad och de höga smala fönstren. Kyrkan invigdes i september 1961 och har ritats av arkitekterna Bengt Carlberg och Börje Stigler. En av de ledande principerna vid arbetet med Centrumkyrkan var att även om den byggdes tillsammans med kontors- och affärslokaler, skulle utgöra en självständig byggnadskropp med en egen profil.

Centrumkyrkan i Farsta har en utpräglad ekumenisk målsättning. Den är en samarbetskyrka mellan Centrumkyrkan, som är ansluten till Equmeniakyrkan, och Svenska kyrkan i Farsta.

Interiör
Bilden ovan visar på altare i förgrund, dopfunt till höger och dopgrav bakom altaret.
Söndagen den 28 november 1999 invigdes dopfunten som är formgiven av konstnären Tina Stjärnvinge. Skålen består av bullsizeglas och är gjuten av Leif Hauge. Foten i betong är sponsrad av ESS-betong.

Ljusbäraren vid ingången.

Klockstapel
Inskriptionen på kyrkklockan bär på några ord som är lånade ur en av J O Wallins psalmer: "Låt mer och mer en skingrad skara, förenas i din sannings ljus, att det må vara evigt vara, en herde och ett fårahus".

Lunchmusik

”Soppa för magen och musik för själen!" Våra egna musiker tillsammans med gästande artister spelar ett varierat program, alltifrån klassiskt, visa, schlager, pop till opera! .