Boka dop online

Hitta lediga doptider i Farsta församling

Välkommen att boka dop online

• Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att doptiderna redan är bokade. Läs gärna mer om våra kyrkor.
  • Observera att första möjliga bokningsbara tid alltid ligger 3 veckor framåt i tiden.
  • Det finns även möjlighet att låna lokal för dopkalas. Om ledig lokal finns syns det i respektive doptid i kalendern.
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Om ni önskar döpa fler på samma tid så fyller ni i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.
  • Bokningsförfrågan är preliminär tills du erhållit en bokningsbekräftelse. Den bör ha kommit dig tillhanda senast 2 dagar efter förfrågan. Om du inte fått någon bekräftelse, kolla först din skräppost, i annat fall kontakta oss.
  • Det finns möjlighet att låna dopklänning.
  • Med reservation för eventuella ändringar vad gäller bemanningen (präst och musiker).
  • Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR.

Hittar du ingen tid som passar eller undrar över något? Kontakta oss på 08-683 63 00 eller farsta.bokning@svenskakyrkan.se

Frågor & svar

LÅNAR NI UT DOPKLÄNNING?
Ja, församlingen har flera dopklänningar som ni kan välja mellan.
Kontakta oss på 08-683 63 00 eller kom in till expeditionen vid Söderledskyrkan, Lingvägen 149, för att titta på klänningarna.

FINNS DET MÖJLIGHET ATT LÅNA LOKAL FÖR DOPFIKA?
Ja! Vid alla våra kyrkor finns möjlighet att låna lokal för dopfika. Läs mer på sidan lokaler där det står mer information och andra praktiska saker.

VAD KOSTAR DET?
Själva dopet kostar ingenting. Kyrka, präst, musiker, vaktmästare och lokal för dopfest är gratis.

MÅSTE MAN VARA MEDLEM FÖR ATT FÅ DÖPA SITT BARN?
Nej, det måste man inte vara. Om den/de som är vårdnadshavare vill att barnet ska döpas finns inget som hindrar, oavsett föräldrarnas samfunds- eller religionstillhörighet.

Covid 19

Hur gör vi vid de kyrkliga handlingarna dop, begravning & bröllop?
Det finns möjlighet att genomföra dop, men med restriktioner kring antal besökare. För att minska smitta och av arbetsmiljöskäl har vi beslutat att 50 personer (inkl. personal) i Söderledskyrkan, 40 personer (inkl. personal) i Stora Sköndals kyrka och 25 personer (inkl. personal) i Farstastrandkyrkan får närvara vid kyrkliga handlingar som utförs i vår regi. De som samlas bör inte tillhöra riskgrupperna eller ha symptom. Vi erbjuder inte möjlighet till minnesstund eller dopkaffe. Präster och andra som tjänstgör vid förrättningar tillämpar extra god handhygien genom handtvätt med tvål och varmt vatten samt - om det finns tillgängligt - användning av handsprit.