Svenska kyrkan i Farsta

Svenska kyrkan i Farsta Besöksadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Så går en begravningsgudstjänst till

Det finns olika typer av ceremonier, både borgerliga och olika religiösa traditioner. Svenska kyrkan erbjuder begravningsgudstjänster.

Begravningsgudstjänsten är en akt av kärlek och respekt för den som är död. Den är också något att hämta kraft ur för den dödes anhöriga. I gudstjänsten får vi tacka för vad en människa gett oss. Vi kan be om förlåtelse för det som inte blev som vi hoppades och ville i vår relation. Vi får be om försoning för det som brustit mellan oss. Gudstjänstens djupaste ärende är överlämnandet av den som är död i Guds händer.

Genom begravningsgudstjänsten visar vi också respekt för kroppen. Vi lägger kroppen till vila, prästen lyser frid över den avlidne och överlåter honom/henne i Guds omsorg och kärlek.

Begravningsgudstjänsten

Att samlas till begravningsgudstjänst är ett tillfälle att säga farväl, överlämna en människa till Gud och säga tack.  Den blir ett sätt att gemensamt stötta varandra och minnas den som gått bort. En begravningsgudstjänst följer en given form, men kan göras väldigt personlig.

En begravningsgudtjänst innehåller följande delar:

Info kommer inom kort.

Boka tid och plats för begravning

Bokning och frågor kring begravning

Tel: 08-683 63 08 eller 08-683 63 09

e-post: farsta.bokning@svenskakyrkan.se