Other languages with Google Translate

Musik i sommar

Sommaren kommer in många former, och musik är definitivt en av dem. Musiken är viktig i kyrkan och i sommar finns det gott om möjligheter att få ta del av ett brett och varierat utbud.

Sommar, sommar, sommar...! Här nedan ser Färingö församlings sommarmusik 2018. Vill du ladda ner programmet så klicka här. Där ser du också tiderna för sommarens kyrkvisningar.

Lördag 9 juni
Sånga kyrka 18.00
ORGELKONSERT

Tisdag 26 juni
Skå kyrka 19.00
MARIA NORDBACK-KRESS & THE GOSPEL PEARLS

Tisdag 10 juli
Sånga kyrka 19.00
"TANGO OCH FANDANGO"

Tisdag 24 juli
Färentuna kyrka 19.00
"FRÅN JAZZENS PÄRLOR TILL JUSSIS HÖJDER"
Bejublat program som bröderna turnérat med i snart 10 år. Spänner över
nationalromantik, operaarior och annan klassisk repertoar.
Mikael Stenbaek, tenor och Daniel Stenbaek, piano.

Augusti

Tisdag 14 augusti
Hilleshögs kyrka 19.00
ORGELKONSERT MED HENRIK ALINDER - FÄRINGSÖ ORGELDAGAR
Musik av Georg Böhm, Girolamo Frescobaldi, Michelangelo Rossi, Wolfgang Weßnitzer, Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach.cembalo.

Onsdag 15 augusti
Skå kyrka 19.00
ORGELKONSERT MED ILONA BIRGELE - FÄRINGSÖ ORGELDAGAR
Musik av Georg Muffat, Pablo Bruna, Johann Sebastian Bach, Girolamo
Frescobaldi, Margeris Zariņš, Agneta Krilova-Bērziņa, Pauls Dambis.

Lördag 18 augusti
Sånga kyrka 18.00
ORGELKONSERT MED OLOF ANDERSSON - FÄRINGSÖ ORGELDAGAR Musik av J.S.Bach, Dietrich Buxtehude, G.F.Händel, Johan Agrell och W.A. Mozart.

Söndag 19 augusti
Färentuna kyrka 18.00
ORGELMÄSSA MED LIGITA SNEIBE - FÄRINGSÖ ORGELDAGAR
Ligita väljer musik ur orgelrepertoaren som ersätter motsvarande avsnitt i mässan, vilka annars hade sjungits av församlingen. Musik av Ferenc Liszt, Indra Rise, Maija Einfelde med flera.

Lördag 25 augusti
Stenhamra församlingsgård 15.00
SOMMARJAZZCAFÈ MED AGITA RANDO TRIO

9 juni kl. 18.00 i Sånga kyrka. Konsert med organisten, tonsättaren och orgelprofessorn Hans-Ola Ericsson. J.S. Bachs musik ur Neumeister-samlingen samt W.F. Bach, C.Ph.E. Bach och J. Haydn. Hans-Ola spelar även i Ekerö kyrka 10 juni kl. 16.00.

Orgelkonsert med Hans-Ola Ericsson

Maria Nordenback-Kress & The gospel pearls

TIsdag 26 juni kl. 19.00 i Skå kyrka. Maria har sjungit gospel i över 30 år, hennes egna gospelsånger sjungs av körer både i Sverige, USA och andra länder. Denna kväll sjunger Maria med sin grupp the Gospel Pearls som består av Anna Birgersson, sopran, Berit Söderholm, alt och Peder Nordenback, tenor. Alla erfarna gospelsångare. Det blir tillfälle att både lyssna och sjunga med.

Tisdag 10 juli kl. 19.00 i Sånga kyrka. Musik i dansens tecken. Gitarrduon Liv och Per Skareng bjuder på ett dansant och finstämt program med musik av bl a Bach, Rodrigo och Piazzolla.

Tango och Fandango

Mikael Stenbaek, tenor och Daniel Stenbaek, piano.

Från jazzens pärlor till Jussis höjder

Tisdag 24 juli kl. 19.00 i Färentuna kyrka. Bejublat program som bröderna turnérat med i snart 10 år. Spänner över nationalromantik, operaarior och annan klassisk repertoar. Mikael Stenbaek, tenor och Daniel Stenbaek, piano.

Berömda organister kommer till Färingsö i sommar.
Förtrollande orgeltoner sprids från våra kyrkor våra vackra
orglar får visa färg.

Färingsö orgeldagar 2018

Berömda organister kommer till Färingsö i sommar. Förtrollande orgeltoner sprids från våra kyrkor våra vackra orglar får visa färg.

Sommarjazzcafé med Agita Rando trio

Lördag 25 augusti kl. 15.00 i Stenhamra församlingsgård. Agita Rando trio är musiker som har samlats från tre olika länder: Tyskland, Lettland och Sverige för att musicera tillsammans för oss. Trion är populär i Berlin där de ofta spelar originalmusik av Agita på jazzklubbar och även i kyrkor. De har också släpt två skivor. Agita Rando, piano, Eva Kruse, bas, Artis Orubs, slagverk och gästsolist Håkan Sundin, sax.