Färingsö församling Besöksadress: Herman Palms plan 4 A, 17961 Stenhamra Postadress: BOX 7, 17903 STENHAMRA Telefon: +46(8)56420920 E-post till Färingsö församling Webbplats

Musik i sommar

Sommaren kommer in många former, och musik är definitivt en av dem. Musiken är viktig i kyrkan och i sommar finns det gott om möjligheter att få ta del av ett brett och varierat utbud.

Sommar, sommar, sommar...! Här nedan ser Färingö församlings sommarmusik 2017. Vill du ladda ner programmet så klicka här. Där ser du också tiderna för sommarens kyrkvisningar, ledda av Anna Littmarck.

Söndag 11 juni
Färentuna kyrka 16.00
FÖRSOMMARKONSERT
Med Hägerstens Vokalensemble under ledning av Ingemar Månsson

Tisdag 13 juni
ORGELKONSERT
Hans-Ola Ericsson. J.S.Bach: ur Clavier-Übung Dritter Theil.

Tisdag 27 juni
Skå kyrka 19.00
MUSIK I SOMMARKVÄLL "STRÄNGAR OCH PIPOR"

Tisdag 11 juli
Sånga kyrka 19.00
MUSIK I SOMMARKVÄLL "I WILL GIVE MY LOVE AN APPLE"
Michael Axelsson, tenor och Per Skareng, gitarr.
Musik av B.Britten, John Dowland, Lille Bror Söderlundh, Gustaf Wennerberg.

Tisdag 25 juli
Hilleshögs kyrka 19.00
ORGELKONSERT MED KARIN NELSSON - Färingsö orgeldagar 2017
Musik av Heinrich Scheidemann, Antonio de Cabezón, Girolamo Frescobaldi, Dieterich Buxtehude, Torsten Sörenson, Dionys Grotz, Johann Sebastian Bach och improvisation.

Onsdag 26 juli
ORGELKONSERT MED LIGITA SNEIBE - Färingsö orgeldagar 2017
Musik av bl.a. Johann Sebastian Bach, Henrik Philip Johnsen, Håkan Sundin, Indra Riše.

Fredag 28 juli
Färentuna kyrka 19.00
ORGELKONSERT MED EUGENIO MARIA FAGIANI, ITALIEN.
Färingsö orgeldagar 2017
Musik av Giovanni Morandi, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Johann Christian Rinck och improvisation.

Söndag 30 juli
Skå kyrka 11.00
ORGELMÄSSA MED ULF NORBERG - Färingsö orgeldagar 2017
Orgelmässa med Ulf Norberg
Improvisationer över Veni Creator-hymnen.

Augusti

Tisdag 8 augusti
Hilleshögs kyrka 19.00
MUSIK I SOMMARKVÄLL "MED PASSION FÖR BAROCK OCH ANDRA HETE KÄNSLOR"
Spånga Barock är en trio som hängivet ägnar sig åt barockmusik – men som gärna töjer lite på gränserna och bjuder på tolkningar man kanske inte väntat sig. Viveca Axell Hedén: sopran, Ulrika Skarby, mezzosopran och Kerstin Baldwin Sterner: cembalo.

Söndag 12 augusti
Mälarökyrkan 18.00
EKERÖ KÖRVECKAS FINALKONSERT
I år med nyskriven körmusik av Elise Einarsdotter och Magnus Lindgren.
Ekerö körvecka arrangeras av Ekerö Pastorat, Färingsö församling, Ekerö
kommun och studieförbundet Sensus.

Tisdag 22 augusti
Färentuna kyrka 19.00
MUSIK I SOMMARKVÄLL "I EN MUSIKALISK SPEGELSAL"

Michael Axelsson, tenor och Per Skareng, gitarr.
Musik av B.Britten, John Dowland, Lille Bror Söderlundh, Gustaf Wennerberg.
Tisdag 11 juli
Sånga kyrka 19.00

Musik i sommarkväll ”I will give my love an apple”

Michael Axelsson, tenor och Per Skareng, gitarr. Musik av B.Britten, John Dowland, Lille Bror Söderlundh, Gustaf Wennerberg. Tisdag 11 juli Sånga kyrka 19.00

Med Hägerstens Vokalensemble under ledning av Ingemar Månsson
Söndag 11 juni
Färentuna kyrka 16.00

Försommarkonsert

Med Hägerstens Vokalensemble under ledning av Ingemar Månsson Musik av Söderman, Rheinberger, Gilkyson med flera. Birgitta Lindeke Levin, sopran. Ligita Sneibe, orgel. Presentatör: Camilla Lundberg. Söndag 11 juni Färentuna kyrka 16.00

Tisdag 27 juni
Skå kyrka 19.00

Strängar och pipor

Lolita Lilje, cello och Ligita Sneibe, orgel. Ligita och Lolita är systrar och har spelat tillsammans sedan unga år. Musik av Felix Mendelssohn, Pēteris Vasks, Clara Schumann, Rihards Dubra, Elfrida Andrée, Håkan Sundin. Tisdag 27 juni Skå kyrka 19.00

Improvisationer över Veni Creator-hymnen. Avslutar Färingsö orgeldagar 2017.
Söndag 30 juli
Skå kyrka 11.00

Orgelmässa med Ulf Norberg

Improvisationer över Veni Creator-hymnen. Avslutar Färingsö orgeldagar 2017. Söndag 30 juli Skå kyrka 11.00

Berömda organister kommer till Färingsö i sommar.
Förtrollande orgeltoner sprids från våra kyrkor våra vackra
orglar får visa färg.

Färingsö orgeldagar

Berömda organister kommer till Färingsö i sommar. Förtrollande orgeltoner sprids från våra kyrkor våra vackra orglar får visa färg.

TIsdag 22 augusti

Musik i sommarkväll - I en musikalisk spegelsal

Per Gross: blockflöjter och Treitlerkvartetten. Musik av bl.a. J. S. Bach, Elena Kats-Chernin, Gordon Jacobs och Andrea Tarrodi. TIsdag 22 augusti Färentuna kyrka 19.00