Other languages with Google Translate

Religionsdialog

Ingen världsfred utan religionsfred. Ingen religionsfred utan religiös dialog.

Sedan hösten 2015 jobbar Färingsö församling med religionsdialog där Yngve Göransson, präst i församlingen har varit den drivande kraften.

"Detta beroende av att jag fick en hel del frågor från församlingens medlemmar om bland annat invandring, integration, islam, islamism och terrorism. Dessa frågor var inte helt lätt att besvara och jag såg att jag behövde fördjupa mina kunskaper. Det blev till att plöja igenom rapporter, böcker och artiklar, varefter jag gick en utbildning på Fjellstedtska om Islam och kristendom; religionsmöte i historia och nutid", berättar Yngve.

Sedan dess har många gäster bjudits in till samtal i Stenhamra församlingsgård och även utfärder har anordnats. Välkommen att lyssna och delta i våra samtal. Vi träffas i Stenhamra församlingsgård kl. 19.00.

Yngve  Göransson

Yngve Göransson