Peter Strömmer
Foto: Joakim Jonsson

Peter Strömmer, ny kyrkoherde i Färingsö Församling

Färingsö församlings nya kyrkoherde heter Peter Strömmer. ”Det känns otroligt roligt och hedersamt att få förtroende till detta uppdrag”, säger Peter.

Egentligen är Peter ”nygammal” i församlingen. Peter har figurerat här sedan 80-talet, varit präst under det tidiga 2000-talet och bodde då på ön under sex års tid. Peter har också varit kyrkoherde i Ekerö pastorat till för tre år sedan.
”Visst är det som att komma hem när man kliver in i Församlingsgården i Stenhamra”, säger Peter. ”En av de fina sakerna med Färingsö församling är att man både kan bära kyrkans kulturarv med fyra vackra medeltida kyrkor och samtidigt vara moderna, vara en kyrka i tiden. Det märktes inte minst under den stora flyktingvågen 2015.”

”Vi är väldigt nöjda över att få Peter som ny kyrkoherde”, säger kyrkorådets ordförande Lars-Erik ”Eje” Olsson, och fortsätter: ”Peter för med sig en lång erfarenhet av församlingsarbete men också av arbete på stiftsnivå och, nu senast, från Svenska kyrkans nationella nivå där han arbetat med att stärka Svenska kyrkan när det gäller lärande och undervisning.

Passa på att träffa Peter då Färingsö församling hälsar honom välkommen i en Önskepsalmsgudstjänst i Färentuna kyrka söndag 10 mars kl 11, med efterföljande kaffe och mingel i Färentuna församlingshem.
Den högtidliga installationen i närvaro av biskop Eva Brunne kommer att meddelas senare.
Peter Strömmer tillträder som Färingsö församlings kyrkoherde 1 mars 2019.