Gudstjänster

Välkommen till gudstjänst i Färingsö församling. Oftast på söndag klockan 11 - men inte alltid.

Levande gudstjänster

Hösten 2013 påbörjade Färingsö församling ett gudstjänstutvecklingsarbete och för att få en bra introduktion in i detta arbete, gick några av församlingens medarbetare och frivilliga en kurs i Stiftets regi. Församlingens kursdeltagare blev också drivande i arbetet att få med hela församlingen i detta arbete.

Detta arbete har resulterat i följande: Vi har tagit fram tre kärnvärdeord, Glädje, öppenhet och trygghet, som på olika sätt skall genomsyra våra gudstjänster.

Vi har inledningsvis börjat med gudstjänsterna i Stenhamra, både i Timmermannens kapell och Herman palmssalen. Målsättningen är regelbundet gudstjänstliv i Stenhamra. Vi involverar barn och ungdomar i våra gudstjänster

Det är meningen att det skall vara enkla gudstjänster, som gudstjänstbesökarna själva kan påverka.

Stoppa plågsamma gudstjänstbesök

Om du tror att det är tråkigt att gå i kyrkan så är det här träffen för dig. Var med och planera nästkommande söndags gudstjänst.

Fyra fina kyrkor eller fem?

Färingsö församling har fyra medeltida kyrkor. Och så firar vi gudstjänster i Timmermannens kapell och i Herman Palmsalen också... Läs mer om våra kyrkor här.