Other languages with Google Translate

Färingsö orgeldagar 2018

Berömda organister kommer till Färingsö i sommar. Förtrollande orgeltoner sprids från våra kyrkor våra vackra orglar får visa färg.

Nu i sommar är det sjätte året för Färingsö orgeldagar. Några av landets duktigaste organister gästar Färingsö församling och ger konserter i våra vackra medeltida kyrkor.

Tisdag 14 augusti
Hilleshögs kyrka 19.00
Orgelkonsert med Henrik Alinder. (Falu Kristine församling)
Musik av Georg Böhm, Girolamo Frescobaldi, Michelangelo Rossi, Wolfgang Weßnitzer, Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach.

Onsdag 15 augusti
Skå kyrka 19.00
Orgelkonsert med Ilona Birgele (Lettland)
Musik av Georg Muffat, Pablo Bruna, Johann Sebastian Bach, Girolamo
Frescobaldi, Margeris Zariņš, Agneta Krilova-Bērziņa, Pauls Dambis.

Lördag 18 augusti
Sånga kyrka 18.00
Orgelkonsert med Olof Andersson (Gustav Vasa församling)
Musik av J.S.Bach, Dietrich Buxtehude, G.F.Händel, Johan Agrell och
W.A. Mozart

Söndag 19 augusti
Färentuna kyrka 18.00
Orgelmässa med Ligita Sneibe (Färingsö församling)
Ligita väljer musik ur orgelrepertoaren som ersätter motsvarande avsnitt i mässan, vilka annars hade sjungits av församlingen. Musik av Ferenc Liszt, Indra Rise, Maija Einfelde med flera.

Välkommen till Färingsö orgeldagar!