Foto: Elin Eldestrand

Dopänglar

I dopet tas du upp i Guds gemenskap och blir medlem i Svenska kyrkan. Som en hjälp att minnas dopet har vi tagit fram en dopängel som vi vill ge till alla barn som döps i Färingsö församling.

När ditt barn döpts skriver vi barnets namn och dopdatum på en lapp och hänger  på en dopängel av tovad ull. Ängeln sätts upp i Timmermannens kapell. På Den helige Mikaels dag är det gudstjänst med dopfest och dit bjuds dopfamiljerna in för att hämta sina änglar.

Ängeln har designats av vår församlingsassistent Annika Becker och tillverkas av Färingsö kyrkliga syförening.

På församlingsexpeditionen säljer vi även handgjorda silveränglar som är fina som dopminne. En ängel kostar 550 kronor och för varje såld ängel går 100 kronor till Svenska kyrkans internationella arbete. Änglarna är tillverkade av silversmeden Annika Lundmark.