Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Färingsö församling Besöksadress: Herman Palms plan 4 A, 17961 STENHAMRA Postadress: Box 7, 17903 STENHAMRA Telefon:+46(8)56420920 E-post till Färingsö församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dopänglar

I dopet tas du upp i Guds gemenskap och blir medlem i Svenska kyrkan. Som en hjälp att minnas dopet har vi tagit fram en dopängel som vi vill ge till alla som döps i Färingsö församling.

I dopet tas du upp i Guds gemenskap och blir medlem i Svenska kyrkan. Vi i Färingsö församling tycker att dopet är en fest att fira varje år. 

När ditt barn döps skriver vi namnet och dopdatumet på en lapp och hänger runt halsen på en dopängel av tovad ull. Ängeln hängs upp i Timmermannens kapell. Ängeln har designats av vår församlingsassistent Annika Becker och tillverkas av Färingsö kyrkliga syförening.

På Mikaelidagen är det gudstjänst med dopfest. Dit bjuds dopfamiljerna in för att hämta sin ängel.

Om ni vill kan ni köpa en silverängel som ett dopminne. Smycket är handgjort av silversmeden Annika Lundmark och kostar 500 kr. För varje såld ängel går 100 kr till Svenska kyrkans internationella arbete. Beställ ängeln på församlingsexpeditionen.