Färingsö församling Besöksadress: Herman Palms plan 4 A, 17961 Stenhamra Postadress: BOX 7, 17903 STENHAMRA Telefon: +46(8)56420920 E-post till Färingsö församling Webbplats

Dop

Dopet är en ganska enkel handling som rymmer mycket mer än det man kan se. Vi i Färingsö församling tycker att dopet är en fest att fira och minnas länge efter dopet. Efter dopet sätts den döptes namn om halsen på en dopängel i Timmermannens kapell.

Så här går dopet till

Var?

De flesta dopen sker i någon av våra kyrkor men det går också bra att döpa på andra platser. Vi har två kyrkor öppna varje lördag så valet av kyrka kan styras av om det finns tidigare bokningar.

När?

Vi har doptider på lördagar kl 11, 13 och 15 och på söndagar kl 12.30. Det går också att ha dopet i söndagens gudstjänst. Det går ofta att välja andra tider.

Hur bokar jag?

Ring gärna till bokningen eller skicka en förfrågan med hjälp av formuläret här nedan så ringer vi upp er så snart vi kan. Vi behöver veta barnets personnummer och om ni har tänkt er någon speciell kyrka, dag och tid.

Praktiska detaljer

Dopsamtal

I god tid före dopet kommer er doppräst att ta kontakt med er för ett dopsamtal. Vid detta samtal går prästen igenom de rutiner som finns vid dop och ni kan ställa frågor samt komma med egna önskemål om psalmer.

Dopklänning

Vi har tre dopklänningar till utlån. Bild: Sofi Sandström

Det finns möjlighet att låna en dopklänning av församlingen, kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Dopritual

De flesta döps som barn men det är alltid ett antal som döps i vuxen ålder eller inför konfirmationen. Hur dopet går till skiljer sig lite grann om det är ett barn eller en vuxen som döps. Här kan du se agendan för barndop  .

Dopängel

I samband med dopet sätter vi namn och datum på en dopängel i Timmermannens kapell. Denna ängel kan man få komma och hämta vid dopfesten som hålls på Mikaelidagen. Läs mer om det här.

Förfrågan om dopbokning

Fyll i formuläret och skicka in så kontaktar vi dig så snart det går.