Färingsö församling

Kontakt

Färingsö församling Besöksadress: Herman Palms plan 4 A, 17961 Stenhamra Postadress: BOX 7, 17903 STENHAMRA Telefon: +46(8)56420920 E-post till Färingsö församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Mammorna i Sånga kyrka

Elisabeth och Maria var släktingar. När Maria kommer till Elisabeth på besök så hoppar barnet till i Elisabeths mage.

Det finns inte mycket kvar av den gamla altartavlan i Sånga kyrka. Vissa av skulpturerna är kvar och de är uppsatta på väggen i sakristian. Konstnären ger oss en väldigt symbolisk och vacker bild av mötet mellan de två kvinnorna.

Maria bär på Jesusbarnet och reser iväg till sin släkting Elisabeth som väntar sin son Johannes (döparen). Statyerna visar vad som händer genom att placera de två fostren i små infällda lådor i mammornas hjärtan. Figurerna ser mer ut som små barn med kläder och allt. Johannes böjer knä och Jesus höjer en hand till hälsning.