Vika - Hosjö församling

Välkommen till Vika - Hosjö församling! Vika kyrka och församlingshem (Sockenstugan) ligger centralt i Vika. Hosjö kyrka, församlingshemmet och Kyrkskolan ligger naturskönt i utkanten av Hosjö.

Hosjö kyrka Bild: Ulf Palm

Vika-Hosjö församling bildades på nyåret 2012 då Vika och Hosjö församlingar gick samman.

Genom århundradena har församlingarna Vika och Hosjö stått varandra nära. Vika socken har rötter ända in i medeltiden. På 1600-talet byggdes ett kapell i Hosjö då avståndet mellan Vika och Hosjö ofta kändes för långt. 1940 blev Hosjö till en egen församling. Drygt 70 år senare gick församlingarna samman igen.

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanfalun/

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med oss för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring vxl tel. 023-70 20 00 må-fre kl 9-15 eller skicka e-post till oss.

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler i samband med dop, begravning eller konferens? För mer info klicka här

öppettider Vika och Hosjö kyrkor

Vika kyrka

Måndag – fredag kl 8 – 16
Lördag kl 9 – 16
Söndagar i samband med gudstjänst.

Sommartid 1 juni – 31 augusti:
Alla dagar kl 9 – 16

Hosjö kyrka

Måndag – fredag kl 8 – 16
Lördag och söndag kl 9 – 16

Sommartid t o m 31 oktober:
Alla dagar kl 9 - 16

Välkommen in!

Kontakta Vika-Hosjö församling

För bokning av dop, vigsel eller begravning, kontakta pastoratets expedition/växel 023-70 20 00, måndag-fredag kl 9-16.

Kyrkor och församlingshem

Frågor om kyrka och kyrkogård:
Mikael Nykvist, kyrkvaktmästare Vika

Jonas Jonsson, kyrkvaktmästare Hosjö

Vika församlingshem (Sockenstugan
)
Besöksadress: Vikavägen 128, 791 95 Falun

Eva Olsson, församlingshemsvärdinna (Vika och Hosjö)

Hosjö församlingshem och Kyrkskolan
Besöksadress: Kyrkvägen, 791 46 Falun

Michael Wingårdh

Församlingsassistenter/-pedagog
Carina Holmbäck, församlingsassistent

Maria Strömberg Hansson, församlingsassistent

Daniel Zetterström, församlingspedagog

Kyrkomusiker
Philip Lindh
e-post

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer. Klicka här för att titta in i kyrkan med panoramabilder.

Församlingsinstruktionen - Vad Svenska kyrkan Falun vill vara och göra

Hur är vi kyrka i Falun från nu och framåt? Vad innebär det att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission just här och just nu? Det är frågorna som församlingsinstruktionen besvarar, med utgångspunkt i en omvärldsanalys.

Församlingsinstruktionen är ett måldokument som beskriver kyrkans grundläggande uppgifter. Här presenteras också de särskilt prioriterade områden som församlingen arbetar aktivt med. Församlingarna i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat, har en gemensam församlingsinstruktion.

Hämta församlingsinstruktion för Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat

Vika-hosjö församlingsråd

Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar. Församlingsråden ersätter de kyrkoråd som före 2014 fanns i varje församling.

Läs mer om Församlingsrådet Vika-Hosjö församling