Foto: Ulf Palm

Vika - Hosjö församling

Välkommen till Vika - Hosjö församling! Vika kyrka och församlingshem (Sockenstugan) ligger centralt i Vika. Hosjö kyrka, församlingshemmet och Kyrkskolan ligger naturskönt i utkanten av Hosjö. Församlingen ingår i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat.

Hosjö kyrka Foto: Ulf Palm

öppettider Vika och Hosjö kyrkor

Kyrkorna är öppna för en lugn stund, ljuständning och bön. Välkommen in!

Var rädda om varandra - tänk på att hålla en ängels avstånd (ca 2 meter) till övriga besökare. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om tillåtet maxantal personer i lokalen.

Öppettiderna kan variera något. Vi håller öppet i möjligaste mån följande tider:

Vika kyrka

Måndag – fredag 08.00 – 16.00
Lördag – söndag 10.00 – 16.00

Juni - augusti: Lördag – söndag 10.00 – 18.00

Hosjö kyrka

Måndag – fredag 08.00 – 16.00
Lördag – söndag 10.00 – 16.00

Vika-Hosjö församling bildades på nyåret 2012 då Vika och Hosjö församlingar gick samman.

Genom århundradena har församlingarna i Vika och Hosjö stått varandra nära. Vika socken har rötter ända in i medeltiden. På 1600-talet byggdes ett kapell i Hosjö då avståndet mellan Vika och Hosjö ofta kändes för långt. 1940 blev Hosjö till en egen församling. Drygt 70 år senare gick församlingarna samman igen.

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanfalun/

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med oss för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring växeln tel. 023-70 20 00 måndag-fredag 08.00-16.00 eller skicka e-post till oss.

Kontaktuppgifter till personal och förtroendevalda hittar du nedan.

Postadress: Svenska kyrkan Falun, Stora Kopparbergs församling, Kristinegatan 11, 791 71 Falun

Besöksadress Vika kyrka och församlingshemmet (Sockenstugan): Vikavägen 128, 791 95 Falun

Besöksadress Hosjö kyrka, församlingshemmet och Kyrkskolan: Kyrkvägen, 791 46 Falun

lokaler att hyra

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler för större eller mindre sällskap, möte eller konferens? För mer information klicka här.

Personal Vika-Hosjö församling

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer. Klicka här för att titta in i kyrkan med panoramabilder.

Församlingsinstruktionen - Vad Svenska kyrkan Falun vill vara och göra

Hur är vi kyrka i Falun från nu och framåt? Vad innebär det att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission just här och just nu? Det är frågorna som församlingsinstruktionen besvarar, med utgångspunkt i en omvärldsanalys.

Församlingsinstruktionen är ett måldokument som beskriver kyrkans grundläggande uppgifter. Här presenteras också de särskilt prioriterade områden som församlingen arbetar aktivt med. Församlingarna i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat, har en gemensam församlingsinstruktion.

Hämta församlingsinstruktion för Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat

Vika-hosjö församlingsråd

Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar.

Läs mer om församlingsrådet Vika-Hosjö församling