Student-/högskoleprästen

Svenska kyrkan finns som en resurs för lärare och studenter på Högskolan Dalarna i Falun och Borlänge.

Studentprästerna finns till för dig som är student och/eller arbetar vid Högskolan Dalarna.

Du kan vända dig till oss oavsett egen tro. Vi är vana vid ekumenik och religionsdialog och förmedlar kontakt med imam, buddhistmunk eller andra.

Vänd dig till studentprästen för:

·   samtal om livsfrågor, trosföreställningar, religiös praktik och etik etc.

·   samtal om personliga förhållanden.

Tystnadsplikten är en självklarhet!

verksamhet i borlänge

Öppettider

Studentprästen träffas säkrast på fredagar kl 9-12 på högskolan i Borlänge under terminerna. Vi kan sökas även på andra tider i högskolans olika lokaler eller per e-post och telefon.

Meditation

Varje vecka under terminerna hålls meditation på fredagar kl 11.50-12.00 i Stilla rummet i Borlänge.

Veckomässa

Varje onsdag firas en kort mässa i Hagakyrkan, Borlänge. Aktuell information hittar du på www.svenskakyrkan.se/borlange

verksamhet i falun

Öppettider

Studentprästen träffas säkrast tisdagar och torsdagar kl 9-11 på högskolan i Falun under terminerna. Vi kan sökas även på andra tider i högskolans olika lokaler eller per e-post och telefon.

Meditation

Varje vecka under terminerna hålls meditation på torsdagar kl 12.40-12.50 i Stilla rummet på högskolan i Falun.

Onsdagskvällar i Stora Kopparbergs kyrka

Varje onsdag firas en kort mässa i Stora Kopparbergs kyrka, Falun, som börjar kl. 18.30. Enkelt fika efteråt. Kl 19.30 startar kvällsprogrammet, med olika teman varje vecka. Läs mer om onsdagskvällarna och se terminens teman här

På Högskolan Dalarnas hemsida finns information om öppettider (drop-in-tider) bokning av samtal och adress.

www.kriss.se Kristna studentrörelsen i Sverige

www.credosverige.se