Studentpräst Högskolan Dalarna

Studentprästerna finns till för dig som är student eller arbetar vid Högskolan Dalarna i Falun och Borlänge. Vänd dig gärna till oss för samtal om livsfrågor eller personliga förhållanden. Vi finns inte på plats för mottagning, men nås via telefon, mejl eller digitalt för samtal.

Studentprästerna finns till för dig som är student och/eller arbetar vid Högskolan Dalarna. Prästerna är anställda av Svenska kyrkan med tjänst i högskolan.

Svenska kyrkan står för evangelisk-luthersk kristen tradition, men du kan vända dig till oss oavsett egen tro.

Vi är vana vid ekumenik och religionsdialog (Interfaith Dialogue) och förmedlar kontakt med imam, buddhistmunk eller andra.

Just nu sker alla samtal via telefon eller Zoom/Skype för att undvika risk för smittspridning av coronaviruset. Vi finns alltså inte på plats på högskolan under mottagningstiderna.

Skriv ett mail till studentprast@du.se Det räcker med namn och telefonnummer, så kontaktar vi dig per telefon eller Zoom/Skype.

Vänd dig till studentprästen för:

·   samtal om livsfrågor, trosföreställningar, religiös praktik och etik etc.

·   samtal om personliga förhållanden.

Tystnadsplikten är en självklarhet. Välkommen att kontakta oss!

verksamhet i borlänge

Öppettider - endast kontakt via telefon och mejl

Studentprästen träffas säkrast på fredagar 09.00-12.00 på högskolan i Borlänge under terminerna. Vi kan sökas även på andra tider i högskolans olika lokaler eller per e-post och telefon. Just nu endast kontakt via telefon och mejl, se kontaktuppgifter.

Meditation - inställt

Varje vecka under terminerna hålls meditation på fredagar 11.50-12.00 i Stilla rummet i Borlänge.

Veckomässa - inställt

Varje onsdag firas en kort mässa i Hagakyrkan, Borlänge. Aktuell information hittar du på www.svenskakyrkan.se/borlange

verksamhet i falun

Öppettider - endast kontakt via telefon och mejl

Studentprästen träffas säkrast tisdagar och torsdagar 09.00-11.00 på högskolan i Falun under terminerna. Vi kan sökas även på andra tider i högskolans olika lokaler eller per e-post och telefon. Just nu endast kontakt via telefon och mejl, se kontaktuppgifter.

Aftonbön i Stora Kopparbergs kyrka

Varje onsdag är du välkommen till aftonbön i Stora Kopparbergs kyrka, Falun, som börjar 18.30. Kom ihåg att hålla en ängels avstånd - ca 2 meter - till övriga besökare.

Meditation - inställt

Varje vecka under terminerna hålls meditation på torsdagar 12.40-12.50 i Stilla rummet på högskolan i Falun.

www.kriss.se Kristna studentrörelsen i Sverige

www.credosverige.se