Foto: Madeleine Vagge

Språngbrädan

Svenska kyrkan Faluns verksamhet Språngbrädan vänder sig till dig som är på väg in på arbetsmarknaden eller i studier. Här får du en möjlighet till praktik på dina egna villkor. Praktiken är individanpassad och sker i en lugn miljö tillsammans med en handledare. Alla kan fungera till 100 % utifrån sin egen förmåga.

Praktiken genomförs i någon av Svenska kyrkan Faluns alla verksamheter. Till oss kommer du genom en extern aktör, som till exempel Falu kommun eller Arbetsförmedlingen.

Språngbrädans mål är att hjälpa människor ut i arbetslivet eller in i studier. Det gör vi genom att erbjuda en meningsfull och individanpassad praktik eller arbetsträning.

Våra handledare har lång erfarenhet av att jobba med människor och har alla gått vår interna handledarutbildning.

Vi tror att Språngbrädan kan erbjuda en lugn och trygg miljö, där du som person får möjlighet att växa under din tid hos oss. Variationen på arbetsuppgifter är stor: från köksuppgifter till barngrupper, från plantering till kontorsjobb och allt där emellan.

Hos oss kan du praktisera eller arbetsträna en timme i veckan eller tjugo – tiden är inte lika viktigt som att du får en meningsfull praktik eller arbetsträning. Vi vill att du efter avslutad praktik eller arbetsträning i Språngbrädan ska känna att tiden hos oss var meningsfull och att du tagit ett steg framåt i livet.

Är du intresserad av att göra praktik på Språngbrädan? Prata med din handläggare.

Vill du komma i kontakt med oss på Språngbrädan hör av dig till Lena Hedberg eller Jimmy Sjögren, se kontaktuppgifter nedan.

Personal Språngbrädan