Kontakt

Svenska kyrkan i Falun Besöks- och postadress: Kristinegatan 11, 79171 FALUN Telefon: +46(23)702000 E-post till Svenska kyrkan i Falun

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vi söker vikarierande organist

100 % eller enligt överenskommelse i västra distriket. Välkommen med din ansökan senast 20 september.

Svenska kyrkan Falun söker vikarierande organist
100 % eller enligt överenskommelse

(Ref.nr. 2018-9)

till Västra distriktet, med huvudsaklig tjänstgöring i Stora Kopparbergs församling. I distriktet finns en organist och tre kantorer, i hela pastoratet finns två organister och sex kantorer.

Organisten ansvarar för

·     musiken vid gudstjänster och kyrkliga handlingar. Viss tjänstgöring kan också förekomma i pastoratets övriga församlingar.

·     körverksamheten tillsammans med kantor. Två körer leds för närvarande av organisten: kyrkokör och seniorkör.

·     församlingens musikgudstjänster och konserter.

·     piporglarna i Västra distriktet och i församlingen även övrigt instrumentarium.

Samordning av musik- och körverksamhet görs främst med kantor i församlingen, men också med övriga musiker i pastoratet. Fri musikundervisning och undervisning av konfirmander kan förekomma och samordnas i hela pastoratet. Arbetsledare är distriktsprästen i Västra distriktet.

Behörighetskrav är organistexamen eller motsvarande examen.

Körkort är ett krav, egen bil är önskvärt. Medlemskap i Svenska kyrkan förutsätts.

I samband med anställningsintervjuer planeras provspelning på orgel och piano samt dirigering av blandad kör.

mer Information och ansökan

För tjänsterna gäller löne- och anställningsvillkor i enlighet med Svenska kyrkans kollektivavtal. Provanställning kan komma att tillämpas. Ange löneanspråk i din ansökan.

Mer information lämnas av organist Minna Heimo tel. 023-70 20 84, e-post

Fackliga företrädare är Monica Jones, KyrkA, e-post och Gunilla Bohlin, Lärarförbundet, tel. 070-568 83 30.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-20, ange ref nr 2018-9.

Ansökan skickas till Anneli Bolander, e-post