Stor uppslutning vid årets Birgittavandring

Från Hosjö kyrka till klostret Birgittagården gick den traditionsenliga pilgrimsvandringen i samband med Birgittadagen. Det kyliga vädret avskräckte inte, årets vandring lockade flera nya och nöjda deltagare.

Inte var det brittsommarväder den 5 oktober, men alla pilgrimsvandrarna hade noterat morgonens minusgrader och klätt sig därefter.

Monika Holmgren hälsade välkommen i kyrkan och gjorde en inspirerande jämförelse mellan den heliga Birgitta och Greta Thunberg; båda unga flickor med en upplevd kallelse som tagit dem ut i världen, där de mött mäktiga ledare för att framföra sina starka budskap om skapelsen och klimatet. Den heliga Birgitta som levde på 1300-talet, blev år 1999 utsedd till ett av Europas sex skyddshelgon!

Framme vid Birgittagården bjöds de 26 deltagarna på kaffe och smörgås. I klostret finns i dag nio nunnor. En priorinna leder verksamheten där man förutom sitt böneliv ägnar sig åt gårdens gästverksamhet.

Deltagarna, där flera var med för första gången, uttryckte sin uppskattning och tyckte vandringen var både skön och lärorik.

Vandringen arrangerades av Pilgrimsgruppen Vika-Hosjö.

Text och foto: Inger Hagdahl