Ann-Christine Ruuth i Kväll i Kristine: Män, kvinnor och alla andra. En kyrka där alla är mer än välkomna.

I januari 2020 gästade Ann-Christine Ruuth Kväll i Kristine i Falun. Med humor och värme berättade hon om vägen till Ann-Christine, vad som menas med en transperson, om varför vi skrattar åt en karl i klänning men inte åt en kvinna i kostym och om normer som styr våra liv. Föreläsningen handlade om att få vara sig själv och att låta andra vara det också.

Tisdag 21 januari 18-20 i Kristinegården

Adress: Kristinegatan 11, Falun. Ingen föranmälan. Fri entré.

Fram till 60 års ålder var hon känd som Åke och kyrkoherde och chef i Teleborgs församling i Växjö. Det vållade stor uppmärksamhet när hon berättade att hon nu ville leva som Ann-Christine. Med humor och värme berättar hon om vägen till Ann-Christine, vad som menas med en transperson, om varför vi skrattar åt en karl i klänning men inte åt en kvinna i kostym och om normerna som styr våra liv.

Du får också veta hur transpersoner vill bli bemötta och hur en arbetsplats kan bli mer välkomnande för transpersoner. Välkommen till en spännande föreläsning som egentligen handlar om att få vara sig själv och tillåta andra att vara det också.

Ann-Christine Ruuth föreläser och fortbildar företag och församlingar över hela landet. För något år sedan gav hennes dotter Ester ut boken ”Min pappa Ann-Christine” vilket bland annat ledde till att de båda hamnade i TV hos Skavlan och till SVT dokumentären ”Vägen till Ann-Christine”.

Boken har inspirerat till filmen ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård i huvudrollen. Filmen har premiär den 21 februari.

Läs mer om Ann-Christine Ruuth: www.acruuth.se

Såhär tycker åhörare:

”Fantastisk, härlig, positiv, idéväckande, ifrågasättande!” Simskoleförbundet, Växjö

”Magiskt bra!” Psykiatriveckan, Umeå

”Det här borde alla medarbetare få höra!” Malmö Stad

”Allvar och humor i en salig blandning” Svenska kyrkan, Örebro

”Fy fasiken vad bra!” Svenska kyrkan, Ronneby

Kväll i Kristine är en föreläsningsserie i Svenska kyrkan Falun.

Nästa föreläsning 31 mars kl 18: Martin Ärnlöv, generalsekreterare vid Röda Korset