Debatt: Därför viger vi också samkönade par

Sofia Mogård, biträdande kyrkoherde i Svenska kyrkan Falun, gör debattinlägg i Dalarnas Tidningar om Svenska kyrkans hållning. Läs debattartikeln här.

I Falu Kuriren måndagen den 2 september publiceras en debattartikel av Sofia Mogård, där hon klargör Svenska kyrkans hållning angående samkönade vigslar.

Några utdrag ur artikeln:

"...Svenska kyrkan sade ja till samkönade äktenskap 2009. Det finns inte någon anledning att särskilja homosexuella relationer från heterosexuella. Myndiga människor i en varaktig kärleksrelation mår väl av och kan hämta kraft ur det faktum att de sagt ja, gett varandra löften och tagit emot Guds välsignelse."

"...vår läsning av bibeln kräver tolkning. Vi vet att vissa saker som sanktionerades i biblisk tid är både olagligt och avskyvärt i vår tid. Vi tar med oss våra erfarenheter då vi läser bibeln, och kan konstatera att vissa saker inte hör hemma i vår tid. Våra erfarenheter får en viktig roll i vår bibeltolkning."

Läs hela artikeln på DT:s webb, klicka här

OBS! Debattartiklar kan läsas på DT av alla - du måste inte ha en prenumeration

Se mer information om Svenska kyrkan Faluns program under Dala Pride lördagen den 14 september - klicka här