Meny

Dala Pride och Svenska kyrkan Falun

Svenska kyrkan Falun deltar i Dala Pride som vanligt. Följ gärna med i paraden bakom kyrkans paroll "Gör inte skillnad på människor". I väntan på att paraden ska tåga iväg kan du göra din egen regnbågsnyckelring. På kvällen firar vi Pridemässa på Kristinegården mitt i stan. Välkommen!

Program lördag 14 september 2019

PYSSEL vid Östra skolan kl 10-11.45

För små och stora - gör din egen regnbågsnyckelring!

PRIDEPARAD KL 12

Följ med Svenska kyrkan Falun i paraden under parollen ”Gör inte skillnad
på människor”. Samling från kl 10 vid Östra skolan – håll utkik efter Svenska kyrkans banderoll!

Tips - panelsamtal kl 14: Dalarnas Tidningar arrangerar panelsamtalet Religionsfrihet eller diskriminering – var går gränsen? Tid och plats: kl 14.00-14.45 i Gamla Elverket. Måste en religiös församling välkomna samkönade par? Frågan har aktualiserats efter att Lugnetkyrkan i Falun kritiserats för uttalanden om homosexualitet. Christina Eriksson, kyrkoherde i Svenska kyrkan Falun, är en av deltagarna i samtalet. Läs mer om evenemanget - klicka här

PRIDEMÄSSA KL 18
Kristinegården, kristinegatan 11

Välkommen att fira en mässa där mångfald och kärlek står i centrum.
Sångensemble under ledning av Ann-Sofi Stål. Anna Frydenberg, präst, Emelie Kjellgren, diakon.

Vill du veta mer om Dala Pride?
Dala Pride 2019 - Se program och gå till webben klicka här

 

nätverk: EKHO - ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer

EKHO är en ekumenisk förening för kristna hbtq-personer som funnits sedan 1976. EKHO finns som lokalföreningar i Stockholm, Göteborg, Skåne och Sydöst, sammanbundna genom Riksförbundet EKHO. Det finns också ett antal Frögrupper runtom i landet där det ännu inte finns en lokalförening. 

EKHO vill att var och en ska få känna styrkan i att vara en hel människa skapad till Guds avbild, acceptera, respektera och glädja sig åt sin sexualitet och uppleva att den är en gåva från Gud, som återspeglar Guds kärlek.

Läs mer om EKHO klicka här