Två kyrkogårdsarbetare trimmar buskarna runt en grav.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Kyrkogårdsarbetare sökes

för säsongen 2023

Om jobbet

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i vacker miljö på Falu pastorats elva kyrkogårdar där du bidrar till att göra våra kyrkogårdar och övriga grönytor till en vacker plats för rekreation, eftertanke och omtanke.

Arbetsuppgifterna består till stor del av ogräsrensning både mekaniskt och manuellt, gräsklippning, skötsel och plantering av växter, häckklippning samt flera tyngre arbeten. Då arbetet innebär mycket kontakt med såväl kollegor som kyrkogårdsbesökare så behöver du ha hög servicekänsla och lätt att samarbeta.

Svenska kyrkan står för en värdegrund där människor har samma värde. Därför krävs att du visar respekt och förståelse i ditt bemötande både i arbetslaget samt i möten med anhöriga och även besökare på kyrkogården.

Som person är du ansvarstagande och kan arbeta både självständigt och i arbetslag. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du har någon form av dokumenterad erfarenhet av grönyteskötsel/utbildning eller motsvarande kunskaper. B-körkort krävs samt erfarenhet av tekniska hjälpmedel som datorer underlättar din vardag. Det är ett krav att du fyllt 18 år när anställningen börjar.

Anställningen omfattar heltid under perioden 24 april - 31 oktober 2023.

Antal platser:  30 st

Tillfälle till semester ges under veckorna 26-41

Lön enligt avtal.

Facklig företrädare: Kommunal Johan Nordkvist 023-70 21 31

Välkommen med din ansökan med personlig presentation och CV senast 2023-01-31 via denna länk.

Löpande urval tillämpas Kontaktpersoner: Kyrkogårdsföreståndare Karin Elofsson 023-70 21 01 samt Biträdande kyrkogårdsföreståndare Stefan Carlsson 023-70 21 23.