Foto: Jonas Billberg/IKON

Konfirmation Falun

Varför väljer tusentals unga varje år att konfirmera sig? Kanske för att vi under konfirmandtiden pratar om sånt som de flesta tänker på ibland - livets små och stora frågor. Vi arrangerar också olika aktiviteter och några grupper åker på läger. Här kan du läsa om konfirmation och om konfirmandgrupperna 2020/2021. Konfirmation är inte som du tror!

Det börjar med ett LITET äventyr 4 september...

Håll utkik - snart dimper en inbjudan ner i brevlådan! Du och dina vänner födda 2006 är speciellt inbjudna till ett LITET äventyr på stan fredagen den 4 september. Är du nyfiken på konfirmation eller har du redan bestämt att du vill konfirmera dig? Det här är ett ypperligt tillfälle att komma och kolla läget!

Välkommen till Stora torget, Falun, utanför Kristine kyrka
Fredagen den 4 september
Kom dit någon gång mellan 16.00–16.30
Slut senast 18.00

Vi kommer att vara utomhus och hålla avstånd. Mer information om vad som händer får du på plats!
Men en sak är bra att veta – vi bjuder på hamburgare. Kom och ät!

/Konfirmandledarna i Svenska kyrkan Falun

Vill du veta mer om konfirmation och konfirmandgrupperna för 2020/2021? Klicka här!

Konfirmation är inte som du tror

Allt sånt där som är viktigt för de flesta - livets stora och små frågor - pratar vi mycket om tillsammans under konfirmandtiden. Om vänskap och relationer, liv och död, tro, hopp, ansvar och mening. Och så gör vi förstås en massa andra roliga saker på våra träffar! Kanske är det därför så många vill konfirmera sig? Alla är välkomna, du måste inte vara troende eller döpt för att vara med.

”Att konfirmeras var inte som jag trodde”, säger många unga. Konfirmandtiden blir ofta ett minne för livet. Konfirmation är inte som du tror...

Nu är det dags för dig som är född 2006 att anmäla dig till en konfirmandgrupp som startar hösten 2020 eller våren 2021. Alla grupper är gratis. Flera grupper åker på läger, andra inte.

Senast 6 september behöver vi din anmälan.

Har du frågor, kontakta oss gärna!

Konfirmation i tider av corona

På grund av coronaviruset kan det hända att aktiviteter för konfirmander ändras. Din församling kontaktar dig och meddelar om det blir några ändringar som rör just din konfirmation.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

I våra kyrkor anpassar vi oss efter rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Gränserna för hur många som får samlas, gäller också våra kyrkor. Gudstjänster och andra aktiviteter blir mindre och de som samlas ska förstås inte tillhöra riskgrupperna eller ha symptom.

Aktiviteter kan ändras

På skollov och helger arrangeras ofta läger och andra aktiviteter för konfirmander. Räkna med att du blir kontaktad när planerna ändras. Du kan också höra av dig till församlingen för att fråga.

Kontakta din församling.