Foto: Jonas Billberg/IKON

Konfirmation Falun

Varför väljer tusentals unga i Sverige varje år att konfirmera sig? Kanske för att vi under konfirmandtiden pratar om sånt som de flesta tänker på ibland - livets stora och små frågor. Några av grupperna åker på läger. Här kan du läsa om konfirmation - konfirmation är inte som du tror!

Född 2007? Nu är det äntligen din tur!

Allt sånt där som är viktigt för de flesta - livets stora och små frågor - pratar vi om tillsammans under konfirmandtiden. Om vänskap och relationer, liv och död, tro, hopp, ansvar och mening. Och så gör vi förstås en massa andra roliga saker på våra träffar! Kanske är det därför så många vill konfirmera sig? Alla är välkomna, du måste inte vara troende eller döpt för att vara med.

”Att konfirmeras var inte som jag trodde”, säger många unga. Konfirmandtiden blir ofta ett minne för livet.

Snart är det dags för dig som är född 2007 att anmäla dig till en konfirmandgrupp som startar hösten 2021 eller våren 2022. Alla grupper är gratis. En del grupper åker på läger, andra inte.

Har du frågor, kontakta oss gärna!

Konfirmation i coronatider

Coronapandemin kan påverka aktiviteter för konfirmander. Din församling kan svara på frågor om konfirmandarbetet och konfirmation.
Kontakta din församling.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

I våra kyrkor följer vi regeringens och Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer. Reglerna för hur många som får samlas, gäller också våra kyrkor.

En konfirmationsgudstjänst räknas som en allmän sammankomst och kan ha 8 deltagare exklusive personal. Under vissa förutsättningar kan man vara fler:

• Upp till 50 deltagare vid konfirmation inomhus när lokalen är tillräckligt stor och när det finns anvisade sittplatser.
  • Upp till 100 deltagare utomhus.

Från 1 juni är det också möjligt att anordna konfirmationsläger, så länge de går att genomföra på ett smittsäkert sätt.