Högskoleprästerna

Vi högskolepräster finns till för dig som är student eller arbetar vid Högskolan Dalarna i Falun och Borlänge. Vänd dig gärna till oss för samtal om livsfrågor eller personliga förhållanden. Just nu finns vi inte på plats för mottagning, men nås via telefon, mejl eller digitalt för samtal.

Högskoleprästerna finns till för dig

Du som är student eller arbetar vid Högskolan Dalarna är varmt välkommen att kontakta oss när du behöver det. Vi som jobbar här är präster anställda av Svenska kyrkan Falun, med tjänst i högskolan.

Svenska kyrkan står för evangelisk-luthersk kristen tradition, men du kan vända dig till oss oavsett egen tro.

Vi är vana vid ekumenik och religionsdialog (Interfaith Dialogue) och förmedlar kontakt med imam, buddhistmunk eller andra.

Just nu sker alla samtal via telefon eller Zoom/Skype för att undvika risk för smittspridning av coronaviruset. Vi finns alltså inte på plats på högskolan under mottagningstiderna.

Skriv ett mail till studentprast@du.se Det räcker med namn och telefonnummer, så kontaktar vi dig per telefon eller Zoom/Skype.

Vänd dig till oss för:

·   samtal om livsfrågor, trosföreställningar, religiös praktik och etik etc.

·   samtal om personliga förhållanden.

Tystnadsplikten är en självklarhet. Välkommen att kontakta oss!

Verksamhet på campus Borlänge

Öppettider - just nu endast kontakt via telefon, mejl och digitalt

Vi högskolepräster träffas säkrast på fredagar 09.00-12.00 på högskolan i Borlänge under terminerna. Vi kan sökas även på andra tider i högskolans olika lokaler eller per e-post och telefon. Just nu endast kontakt via telefon och mejl, se kontaktuppgifter.

Meditation - inställt

Varje vecka under terminerna hålls meditation på fredagar 11.50-12.00 i Stilla rummet i Borlänge.

Veckomässa - inställt

Varje onsdag firas en kort mässa i Hagakyrkan, Borlänge. Aktuell information hittar du på www.svenskakyrkan.se/borlange

Det här händer i Svenska kyrkan Borlänge

Vill du ha information om all verksamhet i Svenska kyrkan Borlänge hittar du det på webben www.svenskakyrkan.se/borlange

Verksamhet på campus Falun

Öppettider - just nu endast kontakt via telefon, MEJL OCH DIGITALT

Vi högskolepräster träffas säkrast tisdagar och torsdagar 09.00-11.00 på högskolan i Falun under terminerna. Vi kan sökas även på andra tider i högskolans olika lokaler eller per e-post och telefon. Just nu endast kontakt via telefon och mejl, se kontaktuppgifter.

Meditation - inställt

Varje vecka under terminerna hålls meditation på torsdagar 12.40-12.50 i Stilla rummet på högskolan i Falun.

Det här händer i Svenska kyrkan Falun

Vill du ha information om all verksamhet i Svenska kyrkan Falun hittar du det på webben www.svenskakyrkan.se/falun

www.kriss.se Kristna studentrörelsen i Sverige

www.credosverige.se