Foto: Ulf Palm

Falu Kristine kyrka

Välkommen till Falu Kristine församling! Falu Kristine kyrka ligger centralt i Falun med församlingshemmet Kristinegården strax intill. S:t Stefans kapell och Stefansgården ligger i Hälsinggården. Församlingen ingår i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat.

Öppettider Falu Kristine kyrka

Kyrkan är öppen alla dagar för en stilla stund, ljuständning. Välkommen in!

Var rädda om varandra: Tänk på att hålla en ängels avstånd (ca 2 meter) till övriga besökare. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om tillåtet maxantal personer i lokalen. Har du förkylningssymtom ber vi dig att stanna hemma. Välkommen åter när du är frisk igen.

Måndag – söndag 10.00–16.00

Sommartid 22 juni - 16 augusti:
Måndag – söndag 10.00–18.00

Hitta hit

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanfalun/

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med oss för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring växeln tel. 023-70 20 00 måndag-fredag 08.00-16.00 eller skicka e-post till oss. 

Kontaktuppgifter till personal och förtroendevalda hittar du nedan.

Postadress: Svenska kyrkan Falun, Falu Kristine församling, Kristinegatan 11, 791 71 Falun

Besöksadress Falu Kristine kyrka: Stora torget, Falun

Besöksadress församlingshemmet Kristinegården: Kristinegatan 11, 791 71 Falun

lokaler att hyra

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler för större eller mindre sällskap, möte eller konferens? För mer information klicka här.

Personal Falu Kristine församling

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer. Klicka här för att titta in i kyrkan med panoramabilder. 

Församlingsinstruktionen - Vad Svenska kyrkan Falun vill vara och göra

Hur är vi kyrka i Falun från nu och framåt? Vad innebär det att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission just här och just nu? Det är frågorna som församlingsinstruktionen besvarar, med utgångspunkt i en omvärldsanalys.

Församlingsinstruktionen är ett måldokument som beskriver kyrkans grundläggande uppgifter. Här presenteras också de särskilt prioriterade områden som församlingen arbetar aktivt med. Församlingarna i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat, har en gemensam församlingsinstruktion.

Hämta församlingsinstruktion för Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat

Falu kristine församlingsråd

Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar. 

Läs mer om församlingsrådet Falu Kristine församling