Stora Kopparbergs församling

Välkommen till Stora Kopparbergs församling! Stora Kopparbergs kyrka är vår gudstjänstlokal med  församlingshemmet Mariagården i nära anslutning. I Herrhagen finns Annagården med verksamhet. Församlingen ingår i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat.

öppettider Stora Kopparbergs KYRKA

Öppet alla dagar i veckan 10.00 – 16.00 till och med vecka 28.

Från vecka 29 (13 juli och framåt) är kyrkan öppen tisdag - söndag 10.00 - 16.00.

Rullstolsentré finns på kyrkans södra sida.

Välkommen in!

Under helger nås kyrkvaktmästare på tel. 023-70 21 36.

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanfalun/

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med oss för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring växeln tel. 023-70 20 00 måndag-fredag 08.00-16.00 eller skicka e-post till oss.

Kontaktuppgifter till personal och förtroendevalda hittar du nedan. Helger nås kyrkvaktmästare på tel. 023-70 21 36.

Postadress: Svenska kyrkan Falun, Stora Kopparbergs församling, Kristinegatan 11, 791 71 Falun

Besöksadresser: Stora Kopparbergs kyrka: Kyrkogårdsgränd 2, 791 33 Falun

Församlingshemmet Mariagården: Seminariegatan 1, 791 36 Falun

lokaler att hyra

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler för större eller mindre sällskap? För mer info klicka här

Personal Stora Kopparbergs församling

Maria Eklind

Präst, Stora Kopparbergs församling

Magdalena Elfsberg

Kyrkvaktmästare, Stora Kopparbergs församling

Elisabeth Fernlund

Församlingshemsvärdinna, Annagården, Stora Kopparbergs församling

Anna-Lena Hedén

Församlingshemsvärdinna, Mariagården, Stora Kopparbergs församling

Hans Johansson

Svenska kyrkan i Falun

Kyrkogårdsarbetare, Aspeboda församling, Stora Kopparbergs församling, Kyrkogårdsförvaltningen

Emelie  Kjellgren

Emelie Kjellgren

Diakon, Stora Kopparbergs församling, Annagården, Aspeboda församling

Anna  Kjellin

Anna Kjellin

Kyrkomusiker, Kantor, Stora Kopparbergs församling

Anders Mogård

Svenska kyrkan i Falun

Präst, Distriktspräst, Aspeboda församling, Grycksbo församling, Stora Kopparbergs församling

Camilla Nilsén

Svenska kyrkan i Falun

Församlingspedagog, Församlingspedagoger och -assistenter, Stora Kopparbergs församling

Camilla  Nyberg

Camilla Nyberg

Präst, Stora Kopparbergs församling

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer. Klicka här för att titta in i kyrkan med panoramabilder.

Församlingsinstruktionen - Vad Svenska kyrkan Falun vill vara och göra

Hur är vi kyrka i Falun från nu och framåt? Vad innebär det att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission just här och just nu? Det är frågorna som församlingsinstruktionen besvarar, med utgångspunkt i en omvärldsanalys.

Församlingsinstruktionen är ett måldokument som beskriver kyrkans grundläggande uppgifter. Här presenteras också de särskilt prioriterade områden som församlingen arbetar aktivt med. Församlingarna i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat, har en gemensam församlingsinstruktion.

Hämta församlingsinstruktion för Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat

Stora kopparberg församlingsråd

Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar.

Läs mer om församlingsrådet Stora Kopparbergs församling