Stora Kopparbergs församling

Välkommen till Stora Kopparbergs församling! Stora Kopparbergs kyrka är vår gudstjänstlokal med  församlingshemmet Mariagården i nära anslutning. I Herrhagen finns Annagården med verksamhet.

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanfalun/

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med oss för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring vxl tel. 023-70 20 00 må-fre kl 9-15 eller skicka e-post till oss.

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler i samband med dop, begravning eller konferens? För mer info klicka här

öppettider Stora Kopparbergs KYRKA

Tisdag – söndag kl 10 – 16,
året runt.

Välkommen in!

Kontakta Stora Kopparbergs församling

För bokning av dop, vigsel eller begravning, kontakta pastoratets expedition/växel 023-70 20 00, måndag-fredag kl 9-15.

Kyrka och församlingshem
Magdalena Elfsberg, kyrkvaktmästare

Andreas Eliasson, vik. kyrkvaktmästare

Mariagården
Besöksadress: Seminariegatan 1, 791 36 Falun

Anna-Lena Hedén, församlingshemsvärdinna

Präster
Maria Eklind

Anders Mogård

Camilla Nyberg

Karolina Brattgård Thoäng, högskole-/studentpräst

Diakoner
Judit Lindenmo

Camilla Nilsén

Kyrkomusiker

Minna Heimo, organist (tjänstledig)

Anna Kjellin, kantor
e-post

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för vigseln eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer som annars är svåra att se. Klicka här för att titta in i kyrkan med panoramabilder.

Församlingsinstruktionen - Vad Svenska kyrkan Falun vill vara och göra

Hur är vi kyrka i Falun från nu och framåt? Vad innebär det att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission just här och just nu? Det är frågorna som församlingsinstruktionen besvarar, med utgångspunkt i en omvärldsanalys.

Församlingsinstruktionen är ett måldokument som beskriver kyrkans grundläggande uppgifter. Här presenteras också de särskilt prioriterade områden som församlingen arbetar aktivt med. Församlingarna i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat, har en gemensam församlingsinstruktion.

Hämta församlingsinstruktion för Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat

Stora kopparberg församlingsråd

Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar. Församlingsråden ersätter de kyrkoråd som före 2014 fanns i varje församling.

Läs mer om Församlingsrådet Stora Kopparbergs församling