Foto: Ulf Palm

Aspeboda kyrka

Välkommen till Aspeboda församling! Aspeboda kyrka och församlingshem ligger i hjärtat av Aspeboda. Församlingen ingår i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat.

öppettider Aspeboda kyrka

Kyrkan är öppen för en lugn stund, ljuständning och bön på helger jämna veckor. Personal finns på plats vissa tider. Välkommen in!

Var rädda om varandra: Tänk på att hålla en ängels avstånd (ca 2 meter) till övriga besökare. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om tillåtet maxantal personer i lokalen. Har du förkylningssymtom ber vi dig att stanna hemma. Välkommen åter när du är frisk igen.

Öppet jämna veckor:

Lördag 10.00-16.00

Söndag 10.00-16.00

Onsdag – fredag: Om du vill besöka kyrkan, kontakta kyrkvaktmästare för öppnande tel. 023-70 20 25 e-post

Sommartid 1 juni - 31 augusti:
Lördag – söndag 09.00 – 18.00

Hitta hit - kartlänk

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanfalun/

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med församlingen för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring växeln tel. 023-70 20 00 måndag-fredag 08.00-16.00 eller skicka e-post till oss.

Kontaktuppgifter till personal och förtroendevalda hittar du nedan.

Postadress: Svenska kyrkan Falun, Aspeboda församling, Kristinegatan 11, 791 71 Falun

Besöksadress kyrka och församlingshem: Lilla Aspeboda 105, 791 93 Falun

Lokaler att hyra

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler för större eller mindre sällskap, möte eller konferens? För mer information klicka här.

Personal Aspeboda församling

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer. Klicka här för att titta in i kyrkan med panoramabilder.

Församlingsinstruktionen - Vad Svenska kyrkan Falun vill vara och göra

Hur är vi kyrka i Falun från nu och framåt? Vad innebär det att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission just här och just nu? Det är frågorna som församlingsinstruktionen besvarar, med utgångspunkt i en omvärldsanalys.

Församlingsinstruktionen är ett måldokument som beskriver kyrkans grundläggande uppgifter. Här presenteras också de särskilt prioriterade områden som församlingen arbetar aktivt med. Församlingarna i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat, har en gemensam församlingsinstruktion.

Hämta församlingsinstruktion för Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat

Aspeboda församlingsråd

Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar.

Läs mer om församlingsrådet Aspeboda församling