Aspeboda församling

Välkommen till Aspeboda församling! Aspeboda kyrka och församlingshem ligger i hjärtat av Aspeboda.

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanfalun/

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med oss för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring vxl tel. 023-70 20 00 må-fre kl 9-15 eller skicka e-post till oss.

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler i samband med dop, begravning eller konferens? För mer information klicka här

öppettider Aspeboda KYRKA

Tisdag – fredag kl 9 – 16

Lördag – söndag öppet i samband med gudstjänst.

Sommartid 1 juni - 31 augusti:
Lördag – söndag kl 9 – 18

Välkommen in!

Kontakta Aspeboda församling

För bokning av dop, vigsel eller begravning, kontakta pastoratets expedition/växel 023-70 20 00, måndag-fredag kl 9-15.

Postadress: Kristinegatan 11, 791 71 Falun

Kyrka och församlingshem
Besöksadress: Lilla Aspeboda 105, 791 93 Falun

Kristina Björk, kyrkvaktmästare och församlingshemsvärdinna
023- 70 20 25

Anders Litborn

Församlingsassistent
Marie Andersson

Kyrkomusiker
Erik Svensson
e-post

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för vigseln eller är du intresserad av att studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer som annars är svåra att se. Klicka här för att titta in i kyrkan med panoramabilder.

Församlingsinstruktionen - Vad Svenska kyrkan Falun vill vara och göra

Hur är vi kyrka i Falun från nu och framåt? Vad innebär det att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission just här och just nu? Det är frågorna som församlingsinstruktionen besvarar, med utgångspunkt i en omvärldsanalys.

Församlingsinstruktionen är ett måldokument som beskriver kyrkans grundläggande uppgifter. Här presenteras också de särskilt prioriterade områden som församlingen arbetar aktivt med. Församlingarna i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat, har en gemensam församlingsinstruktion.

Hämta församlingsinstruktion för Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat

Aspeboda Församlingsråd

Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar. Församlingsråden ersätter de kyrkoråd som före 2014 fanns i varje församling.

Läs mer om Församlingsrådet Aspeboda församling