Meny

Sommar 2020

Pilgrimsvandring, utställning i Åsle, sommarkyrka i Luttra och musik varje vecka, hela sommaren. Välkommen till Svenska kyrkan!

 upptäcksfärd i S:t Olofs kyrka

I sommar kan du gå på upptäcksfärd i S:t Olofs kyrka och vinna ett pris!  Sju skyltar med frågor finns just nu i kyrkparken runt kyrkan. Alla som svarar och lämnar in sina svar i Butik Himmel och Jord får pris! Svarstalongen finns inne i kyrkan och butiken har öppet mån, ons-fre 10-12. Det bästa av allt är att att upptäcktsfärden inte har någon åldersgräns!

pilgrimsvandring

I sommar är det pilgrimsvandring på Mösseberg varje söndag kl 12.00. Start vid spårcentralen. Vandringarna är cirka en timme inklusive egen medhavd fika. Från spårcentralen utgår också två olika leder du kan vandra själv genom att följa snitslar och skyltar med QR-kod. Läs mer om pilgrimsvandring här.

musik i sommarkväll

Varje vecka, hela sommaren, kan du lyssna till musik i våra kyrkor. Alltid fritt inträde! Du hittar all sommarmusik i kalendern här på webben eller här på samlingssidan om sommarmusik.

kyrkjakten

Samla kyrkor och vinn presentkort i Falköpings digitala tipsrundor i sommar! Den digitala tipsrundan är helt gratis och genomförs under perioden 22 maj–22 augusti. Du kan välja att antingen promenera Hälsoslingan inne i Falköpings tätort och svara på frågor eller ge dig ut på Kyrkjakt på cykel. Läs mer här.

Sommarutställning i Åsle kyrka

Sommarutställningen i Åsle kyrka har i år miljön och klimatet i fokus. Fakta och inspiration kring klimat- och miljöfrågor tillsammans med Bengt-Åke Öhgrens unika bilder från Arktis. Utställningen pågår från midsommar till slutet av augusti. Kyrkan är öppen alla dagar mellan kl 8.00 och 20.00. Varmt välkommen till ett angeläget tema! Läs mer om Åsle kyrka.

sommarkyrka i luttra

Den 6-9 augusti kl 15-19 är det sommarkyrka i Luttra kyrka. Fika, guidning i kyrkan och på kyrkogården, musikquiz, andakt, utställningar, med mera står på programmet! Läs mer om Luttra kyrka.