Mathjälpen

Verksamheten gör paus under hösten 2022. Men nu finns möjlighet att ansöka om en julmatskasse.

Här kan du läsa om utdelning av julmatskassar. 

*****
Mathjälpen är en verksamhet som startades av den ideella föreningen Ätbart år 2020 med syfte att minska matsvinnet genom att omfördela mat från livsmedelsaktörer till människor i behov. Svenska kyrkan är en av Mathjälpens samarbetsorganisationer i Falköping och bidrar med personal och volontärer som sköter packning och distribution av matkassarna.

Att bedriva Mathjälpen gör sig dock inte av sig självt och Ätbart har tillsammans med alla sina samrbetspartners bestämt att verksamheten Mathjälpen kommer att pausas tills vidare under hösten 2022 för att genomföra en utvärdering av verksamheten. Vi behöver ta ett steg tillbaka, dra nytta av alla lärdomar från de gångna åren och se över vad vårt nästa steg ska bli. 

Är du en mottagare av matkassar och har frågor om pausen finns mer information på föreningen Ätbarts hemsida. Klicka här, så hjälper de dig vidare!

Du når prästerna i Falköping dagtid på telefon 0515-77 63 90.

Om Mathjälpen

Den praktiska verksamheten går ut på att Mathjälpen hämtar matsvinn från livsmedelsaktörer och levererar detta till organisationer som i sin tur delar ut matkassar. Mathjälpen står även för registreringen och administrationen av mottagare och volontärer, vilket sedan kommuniceras ut till alla utdelade organisationer.

Svenska kyrkan är en av Mathjälpens samarbetsorganisationer i Falköping och bidrar med personal och volontärer som sköter packning och distribution av matkassarna.

Vill du ansöka om matkassar?

Du gör din ansökan direkt hos Mathjälpen, via telefon, e-post eller ett ansökningsformulär på föreningens hemsida. Observera att verksamheten gör uppehåll! 
Telefon:  076-005 73 71
E-post: matkasse@atbart.org
Hemsida: mathjalpen.org
Klicka här för att komma direkt till ansökningsformuläret på Mathjälpens hemsida. 

Vill du hjälpa till?

Just nu gör verksamheten uppehåll, men anmäl gärna ditt intresse!

Svenska kyrkan Falköping söker volontärer som vill hjälpa till med att sortera och leverara matkassar. Samling vid Pingstkyrkan, Falköping kl 16.00 på onsdagar. Ta kontakt med Maria Kristiansson, samordnare för idella medarbetare. Kontaktuppgifter finns nedan!

 

 • Maria Kristiansson

  Maria Kristiansson

  Svenska kyrkan Falköping

  Diakoniassistent, Ansvarig för ideella medarbetare

  Mer om Maria Kristiansson

  Församlingsvärd i Kyrkans hus och samordnare för ideella medarbetare.