Mathjälpen 2021

Matsvinn blir matkassar åt människor i behov.

Mathjälpen är en verksamhet som startades av den ideella föreningen Ätbart år 2021 med syfte att minska matsvinnet genom att omfördela mat från livsmedelsaktörer till människor i behov.

Den praktiska verksamheten går ut på att Mathjälpen hämtar matsvinn från livsmedelsaktörer och levererar detta till organisationer som i sin tur delar ut matkassar. Mathjälpen står även för registreringen och administrationen av mottagare och volontärer, vilket sedan kommuniceras ut till alla utdelade organisationer.

Svenska kyrkan är en av Mathjälpens samarbetsorganisationer i Falköping och bidrar med personal och volontärer som sköter packning och distribution av matkassarna.

Vill du ansöka om matkassar?

Du gör din ansökan direkt hos Mathjälpen, via telefon, e-post eller ett ansökningsformulär på föreningens hemsida.
Telefon:  076-005 73 71
E-post: matkasse@atbart.org
Hemsida: mathjalpen.org
Klicka här för att komma direkt till ansökningsformuläret på Mathjälpens hemsida.

Vill du hjälpa till?

Svenska kyrkan Falköping söker volontärer som vill hjälpa till med att sortera och leverara matkassar. Samling vid Pingstkyrkan, Falköping kl 16.00 på onsdagar. Ta kontakt med Maria Kristiansson, samordnare för idella medarbetare. Kontaktuppgifter finns nedan!

Maria Kristiansson

Svenska kyrkan Falköping

Församlingsvärd

Mer om Maria Kristiansson

Församlingsvärd i Kyrkans hus och samordnare för ideella medarbetare.