Konfirmationen är så mycket mer!

Konfirmation handlar om de stora frågorna – tro, liv och kärlek. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer.

Vad är viktigt i mitt liv? Hur är jag en bra människa? Vem är och vill jag vara? Finns Gud? Kan jag tro? Vad betyder det i så fall för mig? Konfirmation är din möjlighet att fundera på allt det här både själv och tillsammans med andra ungdomar och vuxna, oavsett om du ser dig som troende eller inte.

Konfirmation handlar om tro, och tro handlar om livet. Det handlar om dig och alla du bryr dig om. Det handlar om hur det är att vara människa bland alla andra människor här på jorden och mycket, mycket mer. Konfirmation är också träffar, skratt, allvar, upplevelser, kärlek, gott och ont, Bibeln, andakt, gudstjänst, nära vänner och nya vänner. Konfirmation är så mycket mer, men hur mycket mer? Våga utmana dig själv för att växa och utvecklas som person! 

Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer. Det är bli vuxen nog att ta sig an de stora frågorna – om tro, liv och kärlek.

valet är ditt!

Hos Svenska kyrkan Falköping finns fyra olika konfirmationsgrupper med olika inriktning för att du ska kunna välja det som passar just dig. Någon grupp träffas på helgerna, en del på vardagskvällarna. Alla grupper åker på läger, men det kan variera mellan kortare eller längre varianter. Här hittar du våra grupper för läsåret 2020-2021!

Konfirmandtiden är en process där vi, ungdomar och ledare, får växa tillsammans under ett år. Därför är det viktigt att du är med på de träffar, aktiviteter, läger och gudstjänster som ingår i konfirmandtiden. Alla grupper inleds med en kickoff och därefter ges mer information om datum och tider.

för vem?

Alla som fyller 14 år under 2020 är välkomna till konfirmationsläsning! Grupperna är öppna även för dig som inte är döpt eller medlem i Svenska kyrkan. Du som inte är döpt, döps under konfirmandåret och blir då medlem i Svenska kyrkan.
(För dig som är vuxen, men inte konfirmerad, planeras en ny grupp under hösten 2020. Läs mer här!)

kostnad?

Grupperna är avgiftsfria.

anmälan

Anmälan till konfirmationsläsning 2020-2021 görs här på här på webben. En inbjudan skickas ut till alla som fyller 14 år. 

mer information

Läs mer om Svenska kyrkan, kristen tro och om vad konfirmationen innebär på svenskakyrkan.se/konfirmation.