Coronaviruset och Svenska kyrkan

Här finns information om vad som gäller just nu hos Svenska kyrkan Falköping med anledning av coronapandemin.

Just nu firas inga gudstjänster i kyrkorna och all gruppverksamhet och öppna mötesplatser gör uppehåll. Men gudstjänsterna och en del av verksamheten har flyttat ut på nätet istället. Läs mer här nedanför!

Gudstjänster: 

Just nu firas enbart digitala gudstjänster i pastoratet. De publiceras här på hemsidan varje söndag. Där kan du också lyssna till prästernas tankar inför helgen. 

En agenda för gudstjänst i hemmet finns att hämta i kyrkorna eller ladda ner här på hemsidan. Här hittar du agendan för gudstjänst i hemmet.

Gudstjänster i närradion:
Den direktsända gudstjänsten från S:t Olofs kyrka ersätts av en förinspelad gudstjänst som sänds på den vanliga tiden kl 10 på söndagar i Radio Falköping.  Varje morgon kl 8 sänds också en morgonbön.  Läs mer och lyssna här!  

Enskild nattvard
För den som önskar finns möjlighet att få del av nattvardens gåvor enskilt. Ring på prästernas gemensamma nummer, 0515-77 63 90 och boka ett möte. Antingen kan prästen komma hem till dig eller så kan ni ses i kyrkan.

Våra verksamheter

Alla fysiska träffar gör uppehåll tills vidare. Men en del av våra verksamheter har flyttat ut på nätet:

Digital meditationsmåndag 
Måndagar kl 18.00. Fredrik Stiernsted Östblom leder en meditation via videokonferens. Du kopplar upp dig med hjälp av en länk som finns i kalendern här på hemsidan och väljer själv om du vill ansluta med bild eller inte.
Här hittar du kalendern.

Livsstegenandakt 
Torsdagar kl 18.00. Välkommen till en stilla stund i vardagen och en andakt med tema från självhjälpsprogrammet Livsstegen. Du kopplar upp dig med hjälp av en länk som finns i kalendern här på hemsidan och väljer själv om du vill ansluta med bild eller inte. Här finns mer information om Livsstegen. 
Här hittar du kalendern.  

Pick & Pack - digital barnverksamhet
Varje måndag presenteras en ny film här på webben och på Facebook. Kolla in filmen och hämta sedan en pysselpåse där det passar dig bäst. Påsarna finns i S:t Olofs kyrka, Mössebergs kyrka, Torbjörntorps kyrka, Åsle kyrka, Vartofta samlingslokal och affären i Kättilstorp. Här kan du se filmen.

Begravning

Vi hjälper till att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt. Regeringen har beslutat att tillåta upp till 20 personer, exklusive personal, att närvara vid begravningar.  I Falköpings pastorat kommer detta dock endast att gälla i de lokaler som har tillräckligt god ventilation eftersom detta har visat sig spela en mycket stor roll för att förhindra smittspridning. Läs mer här om begravning i coronatid. 

Dop och vigslar

Dop hålls i kyrkorna med maximalt åtta deltagare, exklusive personal. Det innebär sju personer i dopsällskapet, utöver dopbarnet. 

Vigslar hålls i kyrkorna med maximalt åtta deltagare, exklusive personal. 

Kontakta församlingsexpeditionen eller ansvarig präst för mer information. 

När du vill prata

Det är fullt naturligt att känna sig orolig och vi finns för dig precis som vanligt. Kontakta oss gärna om du vill prata och få stöd. Du kan komma i kontakt med prästerna i Falköping via församlingsexpeditionen 0515-77 63 10.

Tjänstgörande präst nås också dagtid på 0515-77 63 90.

Kontaktuppgifter till alla präster finns r.

Du kan också ringa jourhavande präst på 112. Telefonjouren är öppen alla dagar mellan kl 21-06

Svenska kyrkans chatt är öppen söndag till torsdag kl 20-24. Klicka här!

Om du har frågor eller funderingar kring coronaviruset så hänvisar vi till www.folkhälsomyndigheten.se eller ring 11313!

Mathjälpen

Du som är över 70 år, eller tillhör en annan riskgrupp för covid-19, kan få hjälp med att handla matvaror eller hämta ut dina mediciner från apoteket.
Läs mer om Mathjälpen här. 

Öppna kyrkor

S:t Olofs kyrka är öppen dagligen kl 8-20. Övriga kyrkor, utom Näs, Vistorp och Kälvene, är öppna kl 9.00-15.00.

Fr.o.m. den 18 januari är Tiarps kyrka stängd för invändig målning. För mer information ring församlingsexpeditionen 0515-776310.

Kollekt

Just nu tar vi enbart emot kollekt via Swish. Du hittar mer information samt aktuellt swish-nummer genom att klicka här.

 

Expeditioner och butik himmel och jord

Församlingsexpeditionen, kyrkogårdsexpeditionen och Butik Himmel & Jord håller stängt för besök tills vidare. Ta gärna kontakt via telefon eller e-post. Samma telefontider som tidigare gäller. Du hittar kontaktuppgifter här.