Meny

Coronaviruset och Svenska kyrkan

Svenska kyrkan Falköping följer noga händelseutvecklingen, Svenska kyrkans nationella riktlinjer och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Just nu har våra grupper, öppna verksamheter och körer sommaruppehåll, men vi fortsätter att fira gudstjänst.

Kyrkan vill stå för trygghet och stabilitet också i svåra tider. Kyrkans miljöer är ju heliga platser och en trygg punkt för många, särskilt i tider av kris. Så långt det är möjligt vill vi därför fortsätta att hålla öppet. Du ska precis som tidigare kunna komma till kyrkan för gemenskap, bön och reflektion. Därför håller kyrkorna i pastoratet nu extra öppet och därför fortsätter vi att fira gudstjänst. Du hittar öppettider här nedanför.

Just nu väljer vi dock att göra uppehåll i vissa av våra verksamheter och förändra vårt gudstjänstfirande. Du hittar all information här nedanför. 

Vi tar oron för coronaviruset på allvar. Med hänsyn till varandra ber vi dig därför att stanna hemma om du känner av symptom på luftvägsinfektion, även lindriga. Vi ber alla att ta ansvar för sin egen smittspridning. 

NÄR DU VILL PRATA:

Det är fullt naturligt att känna sig orolig och vi finns för dig precis som vanligt. Kontakta oss gärna om du vill prata och få stöd. Du kan komma i kontakt med prästerna i Falköping via församlingsexpeditionen 0515-77 63 10.

Tjänstgörande präst nås också dagtid på 0515-77 63 90.

Kontaktuppgifter till alla präster finns r.

Du kan också ringa jourhavande präst på 112. Telefonjouren är öppen alla dagar mellan kl 21-06

Svenska kyrkans chatt är öppen söndag till torsdag kl 20-24. Klicka här!

Om du har frågor eller funderingar kring coronaviruset så hänvisar vi till www.folkhälsomyndigheten.se eller ring 11313!

hjälp att handla

Från och med måndag 20 april kan du som är över 70 år, eller tillhör en annan riskgrupp för covid-19, få hjälp med att handla matvaror eller hämta ut dina mediciner från apoteket. Läs mer om handlingshjälp här.

öppna kyrkor

Följande kyrkor är öppna dagligen kl 8.00-20.00: S:t Olofs kyrka, Mössebergs kyrka, Luttra kyrka, Friggeråkers kyrka, Torbjörntorps kyrka, Marka kyrka, Slöta kyrka, Karleby kyrka, Yllestads kyrka, Vartofta-Åsaka kyrka, Åsle kyrka, Tiarps kyrka och Mularps kyrka. Skörstorps kyrka öppen kl 8-18.

GUDSTJÄNSTER: 

Regeringen har fattat beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Vi fortsätter att fira gudstjänst, men kommer att begränsa antalet deltagare.

Förutom att följa de direktiv som ges av myndigheterna så väljer vi även att omvandla alla planerade mässor till gudstjänster utan nattvard. Detta gäller även veckomässor som istället blir veckogudstjänster. Du har möjlighet att kontakta prästerna för enskild nattvard.
Gudstjänster med särskilt innehåll, till exempel temagudstjänster, genomförs men med förändrat innehåll utifrån ovanstående regel. Välj gles placering i kyrkorummet.

Våra präster avstår just nu från de ordinarie besöken och andakterna på kommunens äldreboenden.

Vi påminner om att gudstjänsten i S:t Olofs kyrka kl 10 direktsänds i Radio Falköping varje söndag. Varje morgon kl 8 sänds också en morgonbön.  Läs mer och lyssna här!

kollekt

Just nu tar vi enbart emot kollekt via Swish. Du hittar mer information samt aktuellt swish-nummer genom att klicka här.

begravning

För att förhindra smittspridning behöver vi anpassa begravningsgudstjänsten. Vi hjälper dig att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt. Läs mer här. 

VÅRA VERKSAMHETER:

Just nu har våra öppna verksamheter, grupper och körer sommaruppehåll. Vi hoppas kunna starta upp till hösten igen på ett ansvarsfullt sätt. Beslut om när och på vilket sätt detta kan ske tas efter sommaren.