Sommarmusik i Falkenberg Skrea

Traditionsenligt ges ett flertal konserter i Falkenbergs, St Laurentiis och Skrea kyrkor under sommaren. Välkommen!

här kan du läsa årets sommarmusikfolder!

Sommarmusik i Skrea kyrka

torsdagar kl. 19.00

Torsd. 28/6

Trio Fresco

Helena Cervin, sopran
Karin Knutson, cello
Berit Larsson, tangentinstrument

Torsd. 5/7

Lodolakören

Lodolas sommarkonsert 2018 bjuder på ett varierat program, med i första hand sakral musik, men även inslag av svensk folkton, körlyrik och filmmusik.

Dirigent och musikalisk ledare:
Thomas Lagerberg

Torsd. 16/8

Musik från olika tidsepoker

Anna Säfström och Karin Brötjefors, sång
Ann-Catrin Björnberg, tangentinstrument

Sommarmusik i Falkenberg

Sönd. 1/7 kl. 19.30 i Falkenbergs kyrka

Pianokvartett

Charlotta Grahn Wetter, violin
Märta Eriksson, viola
Andreas Lavotha, cello
Karin Birgersson, piano

Kvartettens musiker har sin bas i Göteborg respektive Stockholm och är verksamma som solister, kammarmusiker och orkestermusiker. De framför här pianokvartetter av Schumann och Fauré.

Lörd. 7/7 kl. 12.00 i S:t Laurentii kyrka

Karin Hansson, sång
Patrik Hansson, sång, gitarr och piano

Sönd. 8/7 kl. 19.30 i S:t Laurentii kyrka

Visa och folkton

Stefan Petzén, sång och gitarr
Stefan Wikrén, piano och sång

Dessa uppskattade halländska musiker bjuder på en skön mix av visor och folkton. Spännande improvisationer blandas med visor av Taube, Ferlin och Dan Andersson samt Stefan Petzéns omtyckta folkmusik.

Lörd. 14/7 kl. 12.00 i S:t Laurentii kyrka

Ulf Segerberg, orgel

Sönd. 15/7 kl. 19.30 i Falkenbergs kyrka

Pianoafton

Johan Möller Lekemo, piano

Kvällens solist har studerat för bland andra Bernt Wilhelmsson, Staffan Scheja och Hans Pålsson och konserterar flitigt runtom i landet. Lekemo framför här välkänd romantisk pianomusik av Schubert, Chopin, Liszt och Debussy på kyrkans Steinwayflygel.

Lörd. 21/7 kl. 12.00 i S:t Laurentii kyrka

Tom Bilden, trumpet
Tommy Janfalk, althorn
Camilla Nilsson, trombon
Ulf Molund, trombon

Sönd. 22/7 kl. 19.30 i S:t Laurentii kyrka

Bach på marimba

Johan Bridger, marimba

Slagverksvirtuosen Johan Bridger har alltsedan han år 2004 vann Solistpriset gjort åtskilliga kritikerrosade soloframträdanden på stora scener som Mariinsky Theatre och Carnegie Hall. Här högtidlighålls Bachs 333-årsjubileum med transkriptioner av två violinpartitor och klavermusik.

Lörd. 28/7 kl. 12.00 i S:t Laurentii kyrka

Maria Löfberg, sopran
Ulf Segerberg, piano och orgel

Sönd. 29/7 kl. 19.30 i Falkenbergs kyrka

Orgelkonsert

Hans Fagius, orgel

Hans Fagius räknas sedan länge som en av våra främsta konsertorganister. Han bedriver en omfattande konsertverksamhet runtom i världen och har gjort åtskilliga skivinspelningar, bl.a. av Bachs samtliga orgelverk. Vid kvällens konsert framförs verk av bland andra Bach, Sjögren, Rosenberg och Ritter.

Sönd. 5/8 kl. 21.30 i S:t Laurentii kyrka

Levande ljuskonsert

Per Buhre, countertenor och violin
Fredrik Bock, luta, barockgitarr och barango
Ingrid Andersson, barockcello

Med utgångspunkt i det tidiga 1600-talet tar denna barocktrio oss med på en resa framåt i tiden, där man framför pärlor, känd och mindre känd musik, av bland andra Dowland, Purcell, Merula, Leclair och Bellman.

Ulf Segerberg

Direkt: 0346-552 20

Mer om Ulf Segerberg…

Arbetar 50% i Falkenbergs och Skrea församlingar och 50% i Susedalens församling