Sommarmusik i Morups kyrka

Välkommen till Musik i sommarkvällen!

Under sommaren 2018 kommer följande Musik i sommarkvällen att arrangeras i Morups kyrka:

Torsdagen den 5 juli kl. 19

”Sommartoner”

Musikduon ”Lyrisk ton” består av Bengt-Ove Gunnarsson (klarinett, fjölt och sång) och Bo Haraldsson (gitarr). Med uppskattad musikalisk bredd spelas klassisk och modern musik samt visor och lättare underhållning.

Torsdagen den 12  juli kl. 19

En kärlek utan namn - från Höga visan till Lisa Nilsson

Susanna Moberg Trio i tätt samspel kring Susannas gränsöverskridande naturröst med inslag av barock och visa. Materialet finns att ösa ur Susannas tre soloalbum där hon varvar traditionella visor med folkmusik och psalmer. Sommarens program ”En kärlek utan namn” har en doft av Höga Visan här och nu…i folkton och visa.

Susanna Moberg – sång
Andreas Nordanstig- gitarr, slagverk, sång
Kristofer Johansson - kontrabas

Torsdagen den 19 juli kl. 19

”Utsikt mot Norden”

Søren Wendt är en av vår tids få musiker som spelar vandringsharpa. Han använder en kopia av en traditionell ”Böhmische Hakenharfe”. Tack vara den lätta byggtekniken ger instrumentet ett mycket klart och övertonrikt klangspektrum. Denna klangegenskap delar den böhmiska harpan med den gotiska, keltiska och irländska harpan, samt med alpländernas cittra, luta, teorb och den finska kantele.

I Morups kyrka kommer Søren att spela och sjunga såväl andlig och världslig musik från hela norden samt dansmusik.

Torsdagen den 26 juli kl. 19

"Om sommaren" Byastråket

Byastråk arbetar för att hålla delar av den svenska folkmusik- och vistraditionen levande, och då allra mest lokalt komponerat. I Morup bjuds på ett härligt sommarprogram!

Torsdagen den 2 augusti kl. 19

"Toner i sommarkvällen" Nordanvind

Ensemblen Nordanvind bildades 1988 och består av en grupp amatörmusiker med ett gemensamt intresse för blockflöjt. Gruppen har en bred repertoar och framförallt från tidig renässansmusik till nyskrivna stycken på de åtta blockflöjtsstorlekarna, från den minsta garkleinflöjten till den väldiga subkontrabasflöjten. Andra instrument som orgel, slagverk, viola da gamba och piano gör ljudbilden spännande och omväxlande.

Sedan 2013 arbetar ensemblen tillsammans med Maria Löfberg, organist i Falkenbergs kyrka, och i Morup bjuder de in till en lyrisk och omväxlande musikafton där de visar ett axplock ur de många musikaliska gestalter som en blockflöjtsensemble och en sångsolist kan skapa.