Sommarmusik i Morups kyrka

Välkommen till vår sommarkvällsmusik! Torsdagarna 4 juli, 11 juli 18 juli och 25 juli kl.19.00

4 juli - Sommarpärlor

Gabriella är till vardags kantor i Morup och Mia i Vessige. Idag kommer de tillsammans med sina respektive att framföra sång i form av kvartett, trio, duett och solo.

Gabriella Nordström - sång & piano
Håkan Bengtsson - sång
Mia Abrahamsson - sång, piano & tvärflöjt
Jörgen Walldén - sång

11 juli - Ars Veritas

Ars Veritas startade 2010 på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Jakob Patriksson ledde arbetet med att skapa en ensemble med fokus på den tidiga kyrkomusiken och senare sakral musik inspirerad av denna. Ett av Ars Veritas kännetecken konserterna som stegvis illustrerar den västeuropeiska kyrkomusikens utveckling; från den heliga ensätmmiga gregorianiken till de  första helt fristående polyfona verken. Jakob Patriksson är konstnärlig ledare för Ars Veritas som idag är en helt fristående ensemble.

18 juli - Ensemble Dimma

Vi är en sång- och instrumeltalkvartett från Skåne, med en bred repertoar som sträcker sig från folkvisor till jazz. Men en förkärlek för poesi på svenska, inlindad i jazziga klanger, strävar vi efter att förena vokalmusik och text i en färgrik kombination. Vår konsert bjuder på visor och dikter från olika decenier från början av 1900-talet och fram till våra dagar. Ensemblen består av:

Ida Blychert - sång
Mattias Svensson - sång
Anna-Frida Abrahamsson - sång & saxofon
Daniel Gunnarsson - sång & piano

25 juli - Från vivaldi till piazolla

Apiacerekvartetten är en av de få fasta flöjtkvartetter i Sverige och bildades 2007 i Göteborg. Det som förde oss samman var, och är, kärleken till musiken och lusten att spela kammarmusik. Till en här konserten kommer vi som trio:

Antonio Tafuri - tvärflöjt
Emanuel Kling - viola