Präst till Torups församling 100 %

Ansök!

Till Torups församling söker vi en präst som vill forma en levande kyrka i ett levande landsbygdssammanhang.

Församlingen har en väl utvecklad verksamhet riktad till barn och unga och tillsammans med pedagog ansvarar du för konfirmandarbetet. Här finns också en rik frivilligverksamhet. Utöver dina sedvanliga arbetsuppgifter som präst sitter du med i församlingsrådet för Torups församling. Du kommer även att vara samordnare mellan församlingen och områdeschefen för område Öster, det organisatoriska område i vilket Torups församling tillsammans med sju andra församlingar ingår.

Torups församling utgörs av tätorten Torup samt de kringliggande småorterna Rydöbruk, Kinnared och Drängsered. Här ligger församlingshemmet och kyrkan mitt i byn och vi är en församling med mycket aktivitet för alla åldrar. Här hittar man också Göteborgs stifts största landsortskyrka. Inom församlingen finns förskola och grundskola med fritids, vårdcentral, bibliotek och äldreboende. Kommunikationerna är mycket goda, både via riksväg 26 med bussförbindelse till Halmstad två gånger per timme samt via järnvägen.

Inom församlingen finns församlingsbor i alla åldrar vilket ger en bredd och skiftande utmaningar i tjänsteutövningen. Här finns utrymme för att skapa trygga relationer och nätverk där kyrkan är en självklar del i lokalsamhället.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning. Du har gudstjänsten som centrum i församlingens liv och arbetar för ett stimulerande, utvecklande och levande gudstjänstliv. Du ser sång och musik som en viktig del i att sprida evangelium. I arbetslaget värnar du om samarbete och goda relationer. Du har också förmågan att se möjligheterna i samarbete över församlingens gränser. Som person är du en duktig relationsbyggare, initiativrik, prestigelös och engagerad.

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Huvudsaklig placering: Torup
Sista ansökningsdag:  kontakta oss

Ansökan: Skicka din ansökan med CV till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se

Upplysningar och kontakt

Olof Ringdahl, områdeschef och präst, telefon 0761-28 25 60
Staffan Orrdal, kyrkoherde, telefon 0705-61 18 68
Facklig företrädare KyrkA Annika Svensson, 0706-46 22 93
Facklig företrädare Vision Jan Grundström telefon 0767-79 50 11

OM OSS

Sedan den 1 januari 2017 är Falkenbergs pastorat är en ny gemenskap bestående av 16 församlingar. Vi sträcker oss från stränderna i väster till skogarna i Hallands inland och vi finns i både tätort och landsbygd. Vi har cirka 32 000 medlemmar. Som delar av samma kyrka har vi ett gemensamt uppdrag; att bära ut evangeliet om Jesus Kristus till människor. Vi gör det i gudstjänster, i grupper under veckan och i många personliga möten.