Präst till Torups församling

I gränstrakten mellan Halland och Småland ligger Torups församling.

I Torups församling händer det mycket och i vårt rymliga församlingshem har vi aktiviteter för alla, ung som äldre. Torups församling är en levande kyrka i ett starkt lokalsamhälle med en rik frivilligverksamhet. Nu söker vi dig som vill vara en del i den fortsatta goda utvecklingen.

Som präst i Torups församling är du församlingspräst och går in i de sedvanliga prästuppgifterna där konfirmandundervisningen tillsammans med pedagog och musiker utgör en stor del.

I tjänsten ingår att vara samordnare mellan församlingen och områdeschefen för område Öster, det organisatoriska område i vilket Torups församling tillsammans med sju andra församlingar ingår.

Torups församling utgörs av tätorten Torup samt de kringliggande småorterna Rydöbruk, Kinnared och Drängsered. Här hittar man också Göteborgs stifts största landsortskyrka. Inom församlingen finns förskola och grundskola med fritids, vårdcentral, bibliotek och äldreboende. Kommunikationerna är mycket goda, både via riksväg 26 samt via järnvägen.

Inom församlingen finns församlingsbor i alla åldrar vilket ger en bredd och skiftande utmaningar i tjänsteutövningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning. Du har gudstjänsten som centrum i församlingens liv och arbetar för ett stimulerande, utvecklande och levande gudstjänstliv. Du ser sång och musik som en viktig del i att sprida evangelium. I arbetslaget värnar du om samarbete och goda relationer. Du har också förmågan att se möjligheterna i samarbete över församlingens gränser. Som person är du en duktig relationsbyggare, initiativrik, prestigelös och engagerad.
Tjänsten kräver körkort B och tillgång till egen bil.

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Huvudsaklig placering: Torups församlingshem